Forum Skelett


Forumtråd: Mortons

Hej
Är det någon som har erfarenhet av behandlingar för fotåkomman Mortons? Ev operation eller annan behandling?

Hej!
Har Mortons syndrom men tänker inte operera mej - har avråtts av flera personer, såväl läkare som opererade. Eländet kommer ofta igen efter en tid.
Jag klarar mina problem på följande sätt: Tejpa ihop pektån (tån närmast stortån) med tån bredvid så får nervknutan bredvid mer utrymme ( vanligaste platsen ) Köp skor som går uppåt vid såväl tå som häl. Gungar lite i början men man vänjer sej snabbt. Jag har sådana skor från såväl Lidel ( 200 kr) som från Stadium el dyl ( ca 1,500 kr) och båda fungerar lika bra. Samt, skaffa fotbäddar. Jag kan nu promenera i flera timmar utan att få ont i framfötterna/tårna. Mina finare/vanliga skor är numera "sittskor" när jag går bort. Inte så kul kanske, men det viktigaste är att jag inte har ont dagligdags. Värt att pröva,


Tack så mycket för tipset!
 


Hej!
Jag drabbades av Mortons syndrom för många år sedan och under några år försökte leva med det (omplåstring, fotinlägg, kortisonspruta). Till slut gick det inte längre. Foten blev opererad 2003, läkte fint, och efter ett par tre månader blev jag helt besvärsfri. Så är det fortfarande och jag är mycket nöjd med resultatet. Det kanske hänger på ortopedens skicklighet hurdan resultatet blir?


Tack så mycket för den upplysningen.


Roligt att höra någon som gjort en lyckad operation. Det gäller verkligen att få tag i en vettig ortoped. Den jag råkade ut för sa i princip bara att det kom ofta tillbaka och att det var jag som bestämde om jag ville opereras, för övrigt hade hon inga andra synpunkter...alla fall var ju olika osv. Det var min vårdcentralsläkare som avrådde, och tills vidare följer jag hennes råd. Vill gärna veta hur det går för dej i framtiden, pisces56.


Hej!
jag blev opererad för Mortons för 23 år sedan efter det har jag aldrig haft några besvär.Samma år blev min man också opererad för samma besvär,han har inte heller fått tillbaka besvären.
Lycka till


Jag har opererat båda fötterna hos olika ortopeder som ska vara "de bästa".
Jag avråder ALLA från att operera sig.
Problemen kommer oftast tillbaka efter operation och jag har träffat många som absolut inte
är nöjda med resultatet.

Det är verkligen inte värt detta. Trodde allt skulle bli bra men det blev sämre tyvärr.


Blev remiterad till en expert i Hässleholm som heter Nelli och efter 2 minuters klämande på foten så var det enligt henne inte hennes problem mer och fick gå utan någon diagnos.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons