Nyhet | Sex & lust

Internet främsta informationskällan till sex- och samlevandsfrågor

Skolan kom först på tredje plats när ungdomar fick rangordna de bästa informationskällorna om preventivmedel och sexuellt överförda infektioner. Främst får ungdomar information via internet. Det visar webbenkäten Ungdomsbarometern.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2014-03-07
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Betydelsen av internet av ökat de senaste fyra åren och under 2012 har internet gått om skolan som den främsta informationskällan. 2013 har även ungdomsmottagningar gått om skolan som nu är på tredje plats.

Nu vill Skolverket förbättra och utveckla sex- och samlevnadsundervisningen med hjälp av Folkhälsomyndigheten. Och det genom 10 regionala konferenser "Sex- och samlevnad - en pusselbit i ämnesundervisningen" som startade redan igår, den 6:e mars.

Minns du något från skolans sex- och samlevnadslektioner? Vad tyckte/tycker du om undervisningen? Kommentera direkt under artikeln. 

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons