Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

Trångt

Det är så att jag och min tjej har lite problem med sexbiten, Vi trivs tillsammans och älskar varandra jättemycket, men hon är ganska trång och jag är ganska stor så det blir inte det där riktiga "sexet" även om vi använder glidmedel. Det funkar en stund men sedan måste man avbryta (väldigt frustrande). Jag har sökt lite på nätet om det finns något preparat som gör att hon skulle producera mer sekret eller öppna sig mer, men allt jag har hittat gör det motsatta. Finns det någon medicinsk hjälp att få på en motagning eller får man bara finna sig i detta.

Svar:

Jag tycker att ni ska ha samlagsvila några veckor. Men ni ska ta på varandra och ge varandra massor med ömhetsbetygelser. Det är skönt att höra att ni älskar varandra jättemycket det gör det mycket lättare att lösa ert sexproblem. Vet inte riktigt vad du menar med riktiga sexet, måhända samlag under cirka 10 minuter eller? Smek och kel är ju också sex tycker jag.

Mycket förspel, kyssar och hångel i upphetsningfasen är mitt råd. Allt för att din tjej ska bli så tänd som möjligt och få riklig lubrikation. I och med en uttalad samlagsvila, så kan hon med all säkerhet lättare slappna av. Som det är nu är hon kanske rädd för samlaget på grund av era tidigare erfarenheter. Hennes kropps försvar mot smärta, kan ha gjort att hon utvecklat en kramp/reflex det vill säga att hon ofrivilligt spänner sig så att det blir extra trångt. När det sedan gör ont slutar hennes sexuella respons och hon behåller inte sin våthet/lubrikation.

Jag tycker att ni ska ta hjälp av en sexolog, gärna med min professionella bakgrund som är barnmorska eller läkare. Det är faktiskt viktigt med en gynekologisk undersökning så att din tjej får hjälp med decensibiliseringsövningar och träna upp sin knip- och avslappningsförmåga. Det kanske till och med finns en vulvamottagning där ni bor (?!), det finns på de flesta större sjukhus i Sverige, då kan hon/ni söka hjälp även där. Ge inte upp detta går att träna upp.

Vänlig hälsning
Suzanne Lindström
barnmorska och sexualrådgivare

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons