Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

svårt att få orgasm

Hej, jag har problem att få orgasm under samlag. Det kan ta ½ timme eller mer. Normalt brukar jag och min hustru istället avsluta med att hon ligger bredvid och jag onanerar. Jag vore tacksam för alla råd om vad jag kan göra får att komma tidigare. Finns det t.ex. salvor som gör ollonet känsligare? Jag ser ofta frågor om för tidig utlösning men tror att fördröjd utlösning är nästan lika vanligt men inte diskuteras. Men för mig är det ett reellt problem som gnager på min självkänsla.

Svar:

Vad jag först kommer att tänka på är att i fall du har börjat äta någon medicinering de senaste åren som kan ha detta som biverkan, så som vissa antidepressiva till exempel. Annars är orgasm en reflex, och liksom andra reflexer är de svåra att ändra på.

I viss mån kan man "öva upp" att förskjuta orgasm om man upplever att man har för tidig utlösning men det motsatta är svårare. Det som kan hjälpa är glidmedel och liknande som kan ge en ökad känsla, i övrigt finns det inte några speciella salvor för just detta.

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons