Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

Problem

Jag är väldigt fundersam över mitt underliv. För det första så kan jag nästan aldrig använda tampong, det gör så ont att försöka få in den. Samma smärta kan jag få när jag har mens och bajsar (!!!), smärtan sitter nere i magen fram. Ungefär som intensiv mensvärk vilket jag också besväras av och tar receptbelagt medicin mot. Jag har även problem med att ha samlag, får förstås ont då också. Det brukar även ibland komma blod när jag har sex. Vad kan detta bero på? Behöver jag göra något åt detta? Jag känner mig mycket orolig över att göra en gynekologisk undersökning. Det konstiga mitt i alltihopa, som jag kanske också ska nämna, är att jag kan få orgasm (klitorisorgasm) extremt fort. Så fort att det är pinsamt. Kan man göra något så det tar lite längre tid? Jo, jag vet att jag borde vara glad för det men det är inte så himla kul när man kommer efter typ 20 sekunder så jag vill verkligen göra något åt det. Kan allt detta hänga ihop på något vis och vad kan det bero på?

Svar:

Det är förstås flera saker man måste veta för att kunna svara dig, t.ex har du alltid haft ont? Hur gammal är du? Har du fött barn? Äter du några mediciner?

Den smärta som du beskriver kan orsakas av något som kallas endometrios som inte är farligt men som kan ge ökade smärtor vid mens och ibland också i samband med att man trycker på vid toalettbesök. Jag rekommenderar dig att söka till någon gynekolog för att få en undersökning och där kan du också diskutera att du får orgasm så snabbt.

Vänliga hälsningar
Lena Marions
MD PhD

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons