Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

Orgasm! Tacksam för svar

Jag är en kvinna på 48 år. Jag förlorade min son för 10 år sedan och har inte varit tillsammans med en man på alla dom åren. Jeg har väl aldrig tyckt speciellt mycket om sex, men har nu hittat en livspartner som är helt underbar. "Problemet" är, att jag för första gång har fått orgasm med min man och dessa är så häftigt att han säger att jag slutar att andas i upp till 10 sek. Jag är frisk, har inga hälsoproblem och känner väl inte att det är något speciellt konstigt vid det, men det gör men man något oroliga. Kan det farligt eller ska vi bare njuta och och leva livet ?

Svar:

Grattis, vad roligt för dig att du träffat en partner som är "helt underbar"! Många kvinnor gör precis som du att de håller andan, ju närmare de kommer orgasmen. Att du håller andan 10 sekunder är inte farligt för dig. Du beskriver ju att
du är frisk och inte alls har några hälsoproblem, så lugna din man med att du kan fortsätta att njuta och leva livet. Ett tips: Som omväxling nu när du vet att du kan få orgasm med honom, så kan du prova med att andas häftigare och stöna allt mer ju närmare du kommer orgasmen, det kan ge dig en annorlunda och skön upplevelse och kanske till och med förlänga orgasmen.

Med vänlig hälsning
Suzanne Lindström
barnmorska och sexualrådgivare

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons