Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

Får ej orgasm

Jag är en man som är 58 år och som ej får orgasm vid samlag sedan ett par år. Innan detta var det inga problem men det kom så att säga smygande. Man läser om för tidig utlösning som ett problem men jag undrar om inte detta är värre. Ska jag få orgasm så måste jag avsluta sexet med att onanera själv till orgasm. Det är pinsamt. När hon fått orgasm vill hon inte hjälpa mig. Det finns hjälp till orgasm för kvinnor men så vitt jag vet inte för män. Jag upplever dettta som ett stort problem för mig och undrar om det finns hjälp att få.

Svar:

Vad jag först kommer att tänka på är att i fall du har börjat äta någon medicinering de senaste åren som kan ha detta som biverkan, så som vissa antidepressiva till exempel. Annars är orgasm en reflex, och liksom andra reflexer är de svåra att ändra på.

I viss mån kan man "öva upp" att förskjuta orgasm om man upplever att man har för tidig utlösning men det motsatta är svårare. Det som kan hjälpa är glidmedel och liknande som kan ge en ökad känsla. Annars tror jag också att det är viktigt att man försöker hjälpas åt, och det låter lite tråkigt vad du beskriver med din sambos inställning. Prata om det!

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons