Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

Desperat, måste ha svar!

Jag har ett par frågor som jag gärna skulle vilja ha svar på, jag har pratat med skolsyster, gynekolog och urulog men jag får inget riktigt svar. Så SNÄLLA svara på mina frågor, skulle bli så tacksam. Fråga 1. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i snart ett år. Vi vill båda ha barn men under hela den här tiden har jag aldrig blivit gravid, gynekologen sa att det inte var något fel på mig och att det är normalt att mycket av spermierna rinner ut igen, men jag tycker det käns konstigt, för efter vi har haft sex rinner alltid alltihop ut, är det verkligen normalt? Jag är så rädd att det är något fel med mig, jag vill ju inget hellre än att få barn. Fråga 2. Min pojkvän älskar när jag smörjer in hans penis med body butter (hudkräm typ) och sedan har sex med honom, men är det farligt att få in sådant i slidan?

Svar:

Svar fråga 1: Så gott som all vätska i ejakulatet är sekret från prostatakörteln. Om sekretet i livmodermunnen är av rätt typ (= det sekret som bildas under ägglossningsdagen + en dag) så slinker alltid några hundra av de miljoner spermier som finns i ejakulatet in i cervix-sekretet. De utgör ingen "volym". Du kommer alltid att uppleva att ejakulatet "rinner ut" så snart du reser dig.

Fråga 2: Farligt är det säkert inte. Men substanser i "body butter" kan mycket väl göra att spermierna mister sin förmåga att simma (= röra sig). Vill man bli gravid ska man aldrig föra in främmande substanser tillsammans med sperma-ejakulatet.

Vänlig hälsning
Ingemar Joelsson
professor

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons