Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

Fråga: Bryr jag mig för mycket om min partner?

Är en kille på 18 år, och har ett stadigt förhållande. Och en sak som bekymrar mig väldigt mycket (vilket jag går och tänker på varje dag) är att innan vi har sex, så det enda som går genom mitt huvud är att "Jag ska göra allt för att min flickvän ska ha det skönt, om det så ska kosta att jag inte har skönt". Men likt förbannat vaje gång kommer jag väldigt snabbt. Och jag har läst på ett dussintal andra hemsidor att prestationsångest har en väldig inverkan på att komma för tidigt. (???) Min flickvän säger att det inte är något problem för henne, att hon har det underbart ändå, men för min egen del är det ett enormt problem. Det handlar inte om själva sexet för bådas del, för vi båda har det skönt. Men det handlar mycket om att jag inte känner mig som en bra partner, eller ens känner mig "manlig" om du förstår vad jag menar. Jag vill bara känna själv att jag räcker till, men med för tidig utlösning funkar det inte. Vad kan jag göra för att 1) Inte komma så snabbt, (?) 2) Få min flickvän att förstå mitt problem (för detta är ett dagligt samtalsämne) (?).

Svar:

Det viktigaste av allt är att din tjej säger att det inte är något problem för henne och att hon har det underbart ändå.

Men trots det, verkar det ju inte som att du känner att det stämmer, eller hur!? Det hela är lite komplicerat. Du vill så mycket, hålla ståndet, det får inte gå för fort och samtidigt vill du vara värsta älskaren! Min vän, denna ekvation går inte alltid ihop.

1)För att inte komma så snabbt:
Lägg ner samlag ett tag och träna dig att hålla ståndet längre. Smek och kel och hångel kan ni ha hur mycket som helst, försök bli riktiga proffs på varandras kroppar utan samlag.

Det du sen kan göra under tiden är att själv öva upp att hålla dig längre. Stoppstart tekniken är ett sätt, ett annat är att onanera innan du ska träffa tjejen, så håller du kanske lite längre.

Stopp-start-tekniken fungerar ungefär så här:

Fas 1: Först ska du lära dig själv att stoppa. Du smeker dig själv och när du känner att det är nära utlösning stoppar du och andas. Vänta en stund till dess ”vågen” släpper, sen stimulerar du dig igen tills du kommer nära, då stoppardu igen och andas. Detta gör du tre gånger och den fjärde får du komma.

Först när du behärskar tekniken och känner dig säker själv, tar du in din partner.

Fas 2: Hon får smeka dig och du stoppar när du är nära, andas, osv. När du kan fyra ggr även med henne får ni lägga till glidmedel, så får ni träna med det.

Fas 3: Samlag där hon sitter på dig grensle och du stoppar när det är nära, andas och visa när du kan fortsätta osv.

Det är viktigt att din partner måste tona ner sin sexualitet och sitt behov av tillfredsställelse. Det får hon sköta och klara själv med onani. Din partner får inte heller plåga dig genom att tala om hur otillfredsställd hon är.

Övningen upprepas så ofta ni har tid och lust. Men kom ihåg att du hela tiden ska vara den passiva och hon den aktiva. Det är inte tillåtet att byta eller att fortsätta med att smeka henne, inte ens om hon och du skulle ha lust till detta.

Stopp-start-tekniken fungerar ju bäst i ett tryggt och respektfyllt förhållande där man känner varandra väl.

Ja, jag tror verkligen att du bryr dig riktigt mycket om din partner och det är jättebra!

Ni är unga och har mycket träning framför er! Ni kan ju även göra så att hon får stimuleras först till orgasm om hon vill ha det och kan få det, sen kan ni ha samlag efter.

Dra inte så höga växlar av detta, din tjej har sin egen sexualitet att ansvara för, glöm inte det! Du ska veta att många killar i din ålder känner på samma sätt som du gör.

2)Du säger att detta är ett dagligt samtalsämne!? Er emellan? Är det du som tar upp ämnet hela tiden? I sådana fall, lägga av med det! Prata i stället om allt ni tycker om och det som ni båda gillar hos varandra.

Förklara att du tycker så himla mycket om henne så det är därför det blir svårt att hålla sig.

Träning och övning är medicinen och lär dig att ta emot stimulering det kommer att ge resultat!

Lycka till Suzanne Lindström


Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad
Jaydess

2016-05-17 | 22:13

av Suzanne Lindström

Hur smittar klamydia?

2016-04-26 | 23:22

av Eva Rylander

Kan jag blivit smittad?

2012-05-14 | 16:14

av Annika Johnsson

Kondylom?

2012-04-9 | 13:32

av Annika Johnsson

Orolig efter kondylombehandling

2012-03-2 | 11:34

av Annika Johnsson

Cellförändringar och p-piller

2012-02-19 | 13:02

av Sven-Eric Olsson

Kolossal klåda efter wartec!!

2011-12-1 | 14:30

av Annika Johnsson

Cellförändring / otrohet?

2011-11-14 | 19:23

av Annika Johnsson

Kondylom

2011-11-17 | 12:30

av Annika Johnsson

Impotens och hjärtinfarkt

2011-07-21 | 11:58

av Mikael Lehtihet

För tidig utlösning

2011-06-22 | 22:11

av Mikael Lehtihet

Tycker inte om sex. Kan/måste jag lära mig?

2011-05-12 | 22:25

av Suzanne Lindström

Latent herpes

2011-04-14 | 17:59

av Annika Johnsson

Klamydia - hur lång tid tar behandlingen?

2011-03-31 | 15:40

av Annika Johnsson

Vaginism

2011-02-18 | 10:23

av Lena Marions


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons