Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

Bråkar oftare och oftare.

Jag (27) och min fru (26) träffades för 4 år sedan och har 2 barn, 2 och 3 år och vi är gifta sedan 1,5 år tillbaka. Allt har varit bra tills för ca 1 år sen då fick hon diagnos på reumatism, då blev hon trött och deprimerad och sjukskriven... Sedan dess har vi bråkat oftare och oftare. Jag gör allt för att stötta och hjälpa henne, jag startade egen byggfirma i våras och har haft väldigt mycket jobb, men jag lägger ändå mycket tid me barnen för att hon ska kunna vila o få lite egentid, har tillochmed kört hem o hjälpt henne vissa dagar och sen jobbat på natten istället.. Jag är vet att jag gör fel när vi bråkar, blir det för mycket så går jag ut en runda, men det löser inget. Mycket har handlat om att jag har svårt att förstå hur hon mår men Nu på sistone vet vi knappt vad bråken börjat med... Detta måste få ett slut speciellt för barnens skull. Jag vet inte vad jag ska göra längre, vi vill verkligen inte bråka egentligen, tacksam för var svar på var man kan vända sig me parterapi eller annat svar.

Svar:

Jag förstår att det känns ohållbart som ni har det! Det är inte konstigt att alla i familjen blir oroliga. Ni har dessutom små barn som kräver mycket energi. Reumatism är en jobbig sjukdom med mycket smärta och som kan gå i skov av bättre och sämre perioder. Känslolivet blir förståss påverkat med olika humörsvängningar.

Har din fru fått professionell hjälp för sin depression? Om inte hjälp henne att söka. Kognitiv beteende terapi är en bra metod, kanske behöver hon även antidepressivt läkemedel i kombination med terapi. Ni behöver även söka hjälp tillsammans hos en familjeterapeut, för att skaffa fungerande grälstopp, bättra på er förmåga till försoning och kompromissförmåga, hjälp att lära er kommunicera bättre, lyssna och resonera. Försök att se framgångsfaktorerna med er relation, er familj, ja allt det ni har uppnått, det är värt att satsa på! Ni är nu inne i en djup svacka men ta in all hjälp ni kan få så kommer ni att klara detta!

Hälsningar
Suzanne Lindström, sexualrådgivare

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons