Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

P-piller kan minska sexlusten

Nu är det vetenskapligt bevisat att p-piller kan ge minskad sexlust, tillfredsställelse och upphetsning.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-08-24

Annons

En studie vid Karolinska institutet inkluderar 332 kvinnor mellan 18 och 35 år vilka delades in i grupper – en grupp fick äta det vanligaste kombinerade p-pillret och den andra gruppen fick ett sockerpiller.

– Det här är den första studien som visar att p-piller kan påverka sexualiteten. Det har vi inte vetat tidigare eftersom det inte har funnits vetenskapliga bevis för det, säger Angelica Lindén Hirschberg som är professor och gynekolog på Karolinska institutet.

Hon hoppas att det här ska leda till bättre rådgivning och mer forskning på preventivmedel och hur man mår av dem. Samtidigt menar hon att de som mår bra inte ska sluta äta p-piller.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-09-20 15:05 (8 år sen)

    Men äntligen! Då jag åt p-piller var det supertydligt för mig personligen och jag har många vänner som upplevt detsamma. Då jag/vi påtalade det på mottagningen så fick vi dock höra att "det är inte möjligt, det beror nog på något annat". Själv slutade jag med p-piller - det var ju liksom ingen idé att ta p-piller för att kunna ha sex, om man inte vill ha sex. Lite fundersam på varför man inte rapporterar upplevda biverkningar - det är ju många som upplever detta så det kan ju inte komma som en nyhet på preventimedelsmottagninen:-)


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.