Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

Varför fördröjs min utlösning?

Är gift och har ett bra sexliv. Har under flera år haft samlag 1 -2 ggr per vecka. När jag var yngre (20-40 årsåldern) fick jag ofta utlösning rätt fort. Fick försöka "dra ut på det" på olika sätt. De senaste tre åren tycker jag mig ha märkt en minskad känslighet i de delar av penis som påverkas till utlösning. Numera fördröjs utlösningen så länge att det börjar bli ett problem. Det stör den gemensamma upplevelsen.

Har sökt och läst bland de besvarade frågorna på denna sajt, men hittar inte något som ligger tillräckligt nära mitt problem. Vore tacksam för svar.

Svar:
Som du själv skriver har yngre män ofta problem med för tidig utlösning och när man blir äldre är det tvärtom så att att det kan bli problem med fördröjd utlösning. Detta kan således vara ett normalt åldersfenomen och därför finns ingen specifik behandling. Innebär det även svårigheter att behålla ståndet kan detta förlängas t ex med hjälp av Viagra. Man kan också försöka öka den sexuella stimuleringen t ex genom att partnern stimulerar pungen med ena handen eller annat som man önskar för ökad sexuell stimulering. I svårare fall kan man behöva sexologisk hjälp där man involverar båda partners, då det kan bli fråga om sexuell beteendeterapi.


Med vänlig hälsning

Lars J Norlén, docent, urologi

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons