Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

Jag är 18 år och kan inte få stånd

Den senaste veckan har jag haft väldigt svårt att få stånd och helt omöjligt erektion. Upptäckte problemet i tisdags, det tog då ca 3 timmar innan jag fick stånd, men då var det ändå inte ett fullt stånd.

Problemet har kvarstått efter tisdagen och jag har börjat bli väldigt orolig med tanke på min ringa ålder. Blir inte så hård att sex kan utföras fullt ut.

Har köpt c-vitaminer och ginseng och har även beställt YOHIMBE och MUIRA PUAMA i hopp om att det ska fungera som en tillfällig lösning. Finns även något som heter TRIBULUS som sägs öka testosteron halten med upp till 40% på ett par dagar och ska då hjälpa mot impotens. Är det farligt?

Vad finns det att göra mot problemet, bör jag söka läkarvård?

Svar:
Om du tidigare hade normal erektion och nu plötsligt för någon vecka sedan och fortfarande drabbats av svårigheter att få stånd låter detta mycket märkligt i din ålder.Det kan ju förstås ha psykiska orsaker, såsom anspänning inför sex med en ny fickvän eller liknande. Det kan ibland bero på bristande lust, som kan ha både kroppsliga och psykiska orsaker, men du beskriver det inte så.


Att du fått en plötslig nedgång i dina testosteronvärden sannolikt. Yohimbin är ett känt medel, där man beskrivit effekt på erektionen i vissa fall, däremot känner jag ej till Muria Puama eller Tribulus. Om det är så att lusten finns skulle Viagra kunna vara till hjälp. Dock, tycker jag absolut att du bör söks urologspecialist för att reda ut dina erektionsproblem om de fortfarande är kvar


Med vänlig hälsning

Lars J Norlén, docent, urologi

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons