Fråga doktorn

Fråga   Sex & relationer

aldrig blivit sexuellt upphetsad

Jag är 23 år och har aldrig blivit sexuellt upphetsad av en annan person. Har sex och tycker inte det är olustigt men skulle lika gärna bara mysa då jag inte blir fysiskt upphetsad. Blir ofta öm efter och det kan också göra ont av stötarna. känns OTROLIGT jobbigt då det mer eller mindre är ett krav i ett förhållande och jag är otillräcklig på den frontan. Jag var kär i min förra pojkvän så det är inget problem känslomässigt och kan få orgasm på egen hand. Finns det hjälp att få??? Känns som jag missar en del av livet och det förstör mina förhållanden.. känner mig konstig och vågar inte prata med nån.

Svar:

Prata, jag tror att det är just det du ska göra med din pojkvän, våga prata. Sex börjar med hur vi behandlar varandra med kläderna på. Blickar, beröm och ömhetsbetygelser kan vi inte få nog av. Tala om att du vill vänta med penetrerande sex (samlag) till dess du är redo.
Sex är inte bara samlag, ni kan ju mysa, kyssas och smekas, ja hångla med varandra. Det är riktigt viktigt att du kan slappna av och känna dig upphetsad med din partner.

Antagligen har du aldrig gjort det, utan du har nog känt dig pressad att ha samlag. Minnet av tidigare samlagssituationer, stötarna, smärtan och de kravfyllda känslorna gör att du inte blir tänd. En uttalad samlagsvila lockar fram lusten hos många par. Kyssar, smek och beröring är viktiga ingredienser för att kunna tända. Goda älskare föds inte de görs, sex blir som bäst i en trygg kärleksrelation där man respekterar varandras olika behov och önskemål. Du behöver träna dig med din partner och så småningom visa honom hur du vill ha det och vad du tycker om.

Det är jättebra att du övar din kropp på egen hand. Regelbunden onani håller igång din sexualitet, som du har ett eget ansvar över och glöm inte att din partners sexualitet är hans ansvar, inte ditt. Många kvinnor som jag träffar med lustproblem och samlagssmärtor, har känt sig pressade att ställa upp på samlag för att de tänt killen. Men han behöver inte alltid få stoppa in sin penis, bara för att han får stånd, var tydlig, det måste kännas ok för dig och du måste vara tillräckligt blöt/tänd.

Och kom ihåg du är inte konstig,

Lycka till!

Med vänlig hälsning
Suzanne Lindström
barnmorska och sexualrådgivare

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons