Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Falska läkemedel omsätts av Mc-gäng

Annons

Olaglig försäljning av läkemedel har blivit den organiserade brottslighetens nya kassako. Hög lönsamhet och låg risk gör falska bantnings- och potensmedel till det perfekta brottet. ”Flödet är enormt och mycket svårt att stoppa”, säger Tomas Nilsson på Läkemedelsverket till Dagens Nyheter.

Den illegala handeln med läke­medel på internet har länge skötts av enskilda entreprenörer som är ute efter att göra snabba pengar till låg risk. Men de senaste åren har även svenska maffian, den grova organiserade brottsligheten, fått upp ögonen för de mycket lukrativa affärerna. För kunderna kan de falska medicinerna innebära livsfara.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter är bland annat Hells Angels inblandade i försäljning av Viagratabletter. Vid ett tillslag mot Hells Angels klubbhus i Uppsala i fjol gjordes till exempel ett stort beslag av potensmedlet.
Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-06-6 11:55 (11 år sen)

    VLm9XR Enjoyed every bit of your post.Really looking forward to read more. Great.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.