Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Expertchatt om urininkontinens

Minst en halv miljon svenskar lider av läckande urin. Fler kvinnor än män är drabbade och för kvinnor kommer ofta problemen i samband med graviditet och förlossning och besvären brukar öka med åldern.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-10-14

Annons

En del av dem söker vård, men de allra felsta lider i det tysta.

– Av alla som lider av olika former av urinläckage i Sverige, söker bara omkring hälften vård för sina besvär. Men när de väl söker hjälp finns det alltid hjälp att få, säger Aino Fianu Jonasson, gynekolog som specialiserat sig på urininkontinensbesvär hos kvinnor.

Enligt Aino är ämnet känsligt för många människor och därför söker de heller inte vård. Samtidigt tänker många äldre att problemen är biologiska och oundvikliga att det inte finns någon hjälp att få.

Annons
Annons

– Men det finns hjälp att få. Man kan inte bota alla, men det finns mycket att ta till som kan ge chansen att leva ett normalt, socialt liv igen.

Tisdagen den 15:e oktober, klockan 11.15, chattar Aino Fianu Jonasson med er om urininkontinens. Har du frågor om orsaker, behandling, hjälpmedel vid inkontinens etc – passa på att ställa dina frågor till Aino Fianu Jonasson redan nu genom att klicka här.

Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.