Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

En miljon smittas av könssjukdomar varje dag

En ny rapport från Världshälsoorganisationen (WHO) visar att fler än en miljon människor smittas av en sexuellt överförbar sjukdom varje dag, skriver Dagens Medicin. 


Publicerad den: 2019-06-07
Författare: Veronica Alvarez, Redaktör

En miljon smittas av könssjukdomar varje dag
Annons

– Könssjukdomar finns överallt. De är betydligt vanligare än vad många tror, säger Teodora Wi, en av rapportförfattarna till Dagens Medicin.

Enligt rapporten var det 2016 127 miljoner nya fall av klamydia och 87 miljoner fall av gonorré. Datan baserades på män och kvinnor i åldrarna mellan 15 och 49 år.
Vanligtvis är de allra flesta könssjukdomar enkla att behandla, men eftersom flera utvecklat resistens mot antibiotika blir det svårare att ge vård i tid.

Annons
Annons

Könssjukdomar är hot mot människors hälsa

2016 dog uppskattningsvis 200 000 barn till följd av att deras mamma smittats av syfilis

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

I rapporten beskrivs könssjukdomar som ett hot mot människors hälsa över hela världen. WHO drar slutsatsen att möjligheterna att behandla könssjukdomar måste blir bättre, samt att tillgången till preventivmedel måste öka. 

Annons
Annons

 

 

    Källor

  • Dagens Medicin - https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2019/06/07/en-miljon-smittas-av-konssjukdomar-varje-dag/

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons