Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

25- åring fick livmoder bortopererad i onödan

En kvinna har fått sin livmoder och sina äggstockar borttagna i onödan på Skånes universitetssjukhus i Lund. Kvinnan lades in på sjukhus med anledning att säkerställa att hon hade cancer i äggstocken. Läkaren missuppfattade dock vad som skulle göras och påbörjade en operation.

Lovisa
Publicerad den: 2017-03-22
Författare: Lovisa Dahlström, Redaktör

Annons

Det var när kvinnan lades in på sjukhus för att genom ett vävnadsprov bekräfta att hon hade cancer i äggstocken som den olyckliga missuppfattningen skedde. Trots att snabbundersökningen visade på att annan cancersjukdom inte kunde uteslutas opererades livmoder och äggstockar bort av den tjänstgörande läkaren.

Läs också: Svårupptäckt cell kan leda till livmoderhalscancer

Det slutliga vävnadsprovet visade senare att kvinnan i hade drabbats av lymfkörtelcancer, vilket kräver en annan behandling.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Händelsen har anmälts 

Händelsen har Lex Maria-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg och sjukhuset uppger på sin hemsida att bidragande orsaker till det inträffade är "bristande följsamhet till rutiner och svårigheter att kommunicera under operationen".

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons