Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Könssjukdomar

Vårdcentraler slarvar med hiv-test


Publicerad den: 2009-01-29
Författare: Terese Alvén

Annons

Ett hiv-test ska vara gratis och kunna göras anonymt. Men bara var sjätte vårdcentral följer reglerna visar en rundringning till 74 vårdcentraler som Sveriges Radio har gjort. – Vårdcentralerna och landstingen ska ta fram rutiner för att det ska fungera. Öppningen finns både i smittskyddslagen och i den nya patientdatalagen för att det ska gå att vara anonym i sitt möte med vården. Det finns olika metoder med reservnummer och annat. Det finns en skyldighet att ta fram rutiner för att det ska fungera, säger Anders Tegnell, chef för smittskyddsenheten på Socialstyrelsen.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons