Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ungdomar erbjuds test för klamydia på skolan

Annons

I Västra Götalandsregionen delas klamydiatester ut till ungdomar via skolsköterskor i ett försök att minska smittspridningen av klamydia. I dag kan ungdomar i Västerbotten, Gävlebord, Sörmland och Västra Götaland beställa ett klamydiatest via internetsajten klamydia.se som efter ett par dagar dimper ner i brevlådan hos beställaren.
– Vi har fått indikationer på att en del ungdomar känner att det är olustigt att få ett vadderat brev från klamydia.se hemskickat, säger Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen, i ett pressmeddelande.

Därför ska nu Västra Götalandsregionen testa ett system där skolungdomar ges en möjlighet att beställa och hämta provtagningstesten för könssjukdomen hos skolans egna skolsköterska.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.