Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Omskärelse kan minska hiv-spridningen

Annons

Manlig omskärelse ses numera som ett sätt att minska smittspridningen av hiv, och förespråkas av såväl WHO som FN. Omskärelse av män har utförts av både religiösa och traditionella anledningar sedan urminnes tider, men efter att flera studier har visat att omskärelse kan minska risken att smittas av hiv med upp till 60 procent så har ingreppet hamnat i fokus på nytt.

Numera förespråkas omskärelse av både WHO och UNAIDS, som ett sätt att minska hiv-spridningen. Flera av de värst drabbade länderna har eller planerar att införa omskärelse som ett av flera sätt att hindra sjukdomen från att spridas vidare.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2018-10-12 17:11 (4 år sen)

    Alltså, farlig och missledande information som ni sprider med er artikel. Fler och fler barn och eller läkarorginisationer börjar nu varna för omskärelse för att det bl.a leder till större risk för just sjokdomar. De borde ni ju tillägga för att åtminstone verka lite objektiva i frågan. Varför intge också nämna faktumet att omskurna personer förloras känsel och aldrig kommer kunna uppleva sex på samma sätt igen. Läs själva på ex RFSU´s hemsida.
    Förväntar mig att ni gör en tydlig rättelse här så kanske färre barn slipper gå igenom det övergreppet i framtiden


Annons