Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Könssjukdomar

Gonorré ökar bland unga

Annons

Antalet rapporterade fall med gonorr&eacute ökade under första halvåret med nästan 50 procent jämfört med samma period förra året, enligt Smittskyddsinstitutet, SMI.
Trots att ungdomar uppmanas att använda kondom vid sexuella kontakter fortsätter förekomsten av både gonorr&eacute och klamydia att öka. Under första halvåret 2012 rapporterades 599 nya fall av gonorr&eacute, varav 170 var kvinnor.

Att gonorr&eacute ökar kraftigt oroar forskare, framför allt på grund av risken med resistenta bakterier.

– Det finns förekomster av multiresistent gonorr&eacute och kommer den hit och sprider sig kan det bli så att vi inte har antibiotika som botar, säger Inga Velicko, epidemiolog på SMI, till TT och Dagens Medicin.


Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons