Forum Sex & relationer


Sekt.

Min tjej Anna(nu ex) går till en alternatin guru,"personlig utveckling" som hon själv sa.Jag följde med till gurun och tyckte det va nonsens.Jag vågade inte säga det till Anna för jag visste hur mycket det betyder för henne.Anna har gått i över 13 år och dessutom en gång i månaden till gurun. Vad det är för behandling gurun gör? Healing,handpåläggning osv. Iaf så sa jag stopp (efter 4gånger och 6000kr fattigare) Anna blev helt förtvivlad(??) och åkte själv till gurun.Dagen efter ville hon ha en prövoperiod och sa "det kanske inte är meningen att vi ska vara ihop,men jag älskar ju dig". Tiden gick och Anna var konstig o kall emot mig.Tillsist ställde jag henne mot väggen,det sluta med hårda ord och Anna stack hem till sina föräldrar.Dagen efter kom halva Annas släkt och hämtade alla Annas grejer.Ett par dagar senare skickar Anna ett brev där hon beskriver det mesta som dåligt och skyller allt på mig. Jag försökte snacka med Anna men det var helt kört.Tillsist ville hon snacka men bara om uppsägningstiden med vårat hus+räkningar och det som tillhör huset.Sist jag var i huset låg där en lapp+mitt fotoalbum.Hon skrev att hon av misstag fått med sig albumet och hon hoppades det var bra med mig,"kram" skrev hon med. Ett framsteg i våran "kommunikation"! Nu i helgen var jag ute på fest och där var Anna oxå,jag log och nickade mot henne,hon sa/gjorde inget och behandla mig som luft. Anna är helt fast med healingen,i vårat hus fanns en del prylar som skulle rena vatten,Anna drack extra rent vatten till alla sina piller hon åt.Naturligtvis sålde gurun dessa piller till Anna,gurun "såg/kände" att hon måste ta dessa piller. Jag har gjort efterforskningar om sekter och sektbeteende,helt klart är Anna fast.Även Annas mamma är healingfrälst och ser gurun som en form av gud.Även min psykolog visste vem gurun var och hur hon manipulerar och lurar människor. Vad göra? Anna är fast och jag kan inget göra.Har försökt att snacka om det när vi var ihop men all kritik mot hennes "tro" tog hon jättehårt. Mvh Kalle

13 år??? shit... det är långt tid du. Förstår din frustration. Låter verkligen som något "sektliknande" och visst kan man få positiva effekter av att "man tror på saker" men det där låter som det gått alldeles för långt. Låter också som du behöver släppa den där bruden och ta hand om dig själv lite. Det är inte värt att lägga all din energi på en människa som är så långt borta från din egen värld. Lycka till.


Håller med Hampus. Dock är min mamma precis nästan lika dan fast hon har ingen guru, något annat som hon slösar pengar på. Först någon tant som jag inte riktigt förstod vad hon gjorde men trots att mamma först tyckte hon va jättebra och nu inte så vägrar hon erkänna det. De är helt enkelt helt omöjliga att tala vett med, det går bara inte. Trots att de säger emot sig sj hela tiden. Och de snor ens energi så man blir galen. Tyvärr är det min mamma och henne kan jag inte lämna, hade de varit en vän hade jag dragit på en gång. kram


Ja visst har de gått för långt. När oxå Annas mamma är lite healare själv så är det ännu svårare att snacka med Anna om detta. För övrigt har vi ju ingen kontakt,då Anna inte vill prata.Även om hennes brev och på en lapp för inte så länge sedan där det står att vi ska kunna prata med varandra om det är nåt. Men det händer nåt efter brev o lappen.Går inte att snacka alls,jag har försökt men då vägra hon prata om det som hänt utan ville bara snacka om huset o allt med det. Dessutom ska Anna börja heala folk själv nu,hon starta ett företag innan vi separerade. Som sagt i sekter finns det ofta någon som blir speciell och utvald,precis som Anna.Men samtidigt är det ju bara en illusion. Man är inte frisk,man lär sig att se ner på andra som inte är med på tåget,man duger inte som man är utan måste "utvecklas" hela tiden.Så funkar hon som Anna går hos. Företagets namn är:soullife.se Står inget om healing eller VAD de är utbildade till.Bara att de har "DET". Men det har väl alla??


Min mamma tror oxå att hon är utvald. Skit jobbigt att lyssna på. Men hon har varit med om så mkt skit så hon måste väl tro de för att orka överleva:(


Hur fan ska man göra då? Vi har ingen som helst kontakt och hon verkar "hata" mig mer eller mindre. Kanske bara släppa o gå vidare,om hon inte kunde ta att jag inte vill gå till hennes "teurapeut" så finns det inget att bygga på kanske. "Teurapeuten" betyder mer än mig. Ändå så svårt att se någon förloras till kvacksalveri och folk som man inte litar på.Hennes morsa har ju hjärntvättat henne sedan 7års ålder när hon tog med ungen till "teurapeuten" första gången.....suck.


Folk är så lätta att hjärntvätta men hon är förlorad. Tror jag. Men jag känner inte henne. Men jag vet hur min mor är. Fast hon kan ta att vi barn avsäger de hon håller på med. Det finns inte så mkt att göra när de är fast. Men mår hon bra av de? Jag tycker du bör gå vidare. Dessa folk är helt omöjliga men det är min åsikt. Det finns nog säkert en mkt bättre "normal" kvinna där för dig :)


Om hon mår bra av det? NEJ! efter hon varit hos sin "guru" så blir hon nere,deppig helt enkelt.Hon förklarar det som "utrensningar".Likadant när Anna o hennes mamma var iväg på "personlig utvecklings kurs" hos samma företag,då kom Anna hem och var helt förstörd i ca:2veckor. Det var "utrensningar" oxå. Nä det är manupilation och kvacksalveri!!MEN de TROR att detta är så man ska leva och känna,Anna får veta att hon hela tiden kan utvecklas,inte duger som hon är och blir hjärntvättad.


Stackars och ändå fattar hon inte:(


Nä "tron" är så stark.Nu bor hon ensam och borta ifrån mamman så kanske, kanske hon nu börjar fundera. Nu får hon se hur det är att bo själv,inte så lätt alla gånger. I brevet hon skicka till mig stod att vi aldrig gjorde nåt "bara tränade och rasta hundarna" som hon skrev. Vad gör andra par?! Alla par jag känner gör inte mer i alla fall.O va gör hon nu,sitter o glor i en lght....Men brevet var massa skitsnack för att hon själv skulle må bättre. Inget jobb eller a-kassa har hon.....


Oftast tror ju tjejer att de ska vara som i filmer i förhållanden men de är som du säger man gör inte så mkt mer än de ni gör. Ien hård värld söker man svar på fel ställen :( vill du ha henne tillbaka?


vet inte,tror inte det.När hennes mamma gjorde som hon gjorde och att mamman oxå är inne på healing så finns det nog inget att bygga på.Mamman har så mycket kontroll över Anna.Men det känns för jä..igt att förlora någon till nån sekt. Jag är en känslig kille o det är därför det gör så ont.Att hon inte ens ville snacka utan skicka ett brev.....hur tänker man då? Vet inte varför hon är så bitter o arg på mig,hon blev ju av med mig.


Hon är nog rädd att komma till dig för att du har rätt? Hon kanske inte vet de men henne undermedvetande? Alla killar är känsliga ,de vill bara inte erkänna de. Kanske hon vill bli räddad? Eller att du ska bli som henne? Det är hemskt att förlora någon, vart man än förlorar dem :(


Ja vet inte vad hon vill,eller de vet ja med tanke på att hon ignorerar mig.Jag vet dock att hon älskade mig djupt. Hon ville att jag skulle bli som henne med tanke på hur förtvivlad hon blev när jag inte ville gå till eva längre,bara det är ju helt knäppt. Var tvungen att messa henne idag då hyresvärden ville att jag skulle fixa med värmepannan.Det är hennes vecka att se till huset denna vecka,så ja messa henne om det.Vi kör med pellets nu o pannan krånglar som tusan.Jag har 4 mil enkel resa till huset och hon har låtit hennes pappa(!!) ta över ansvaret med huset,hon vill fortfarande ha pellets men jag vill koppla över till eldrift då pelletsen snart är slut och jag vill inte åka dit 6-7dagar varannan vecka bara för att kolla så pelletsbrännaren funkar o kanske skotta lite snö.Billigare/smidigare för mig med eldrift. Hon tycker det blir för dyrt med eldrift,klart hon gör då hon hade såå bråttom att flytta och slipper allt ansvar med huset.Hon förstår inte vad det innebär med ansvar.


hon är nog rädd för att komma till dig för du har rätt? PRECIS så sa min psykolog,han mena att hon inte kan stå för sina åsikter och därför inte törs prata med mig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons