Forum Sex & relationer


Psykisk sjuk tjej.

Hej! Träffade en tjej för 6 månader sedan, vi blev kära och särbos. Efter någon månad berättar hon att hon har en bipolär sjukdom- hypomani. Efter ytterligare en tid kom hennes symptom,hon blev deppig och jag fattade tillslut att hon ville vara ifred. Dock hjälpte jag henne otroligt mycket då hon ofta ringde och grät. Ställde oxå upp med massa annat då hon kommer från ett annat land och inte riktigt förstår systemet än. Det var naturligtvis jättesvårt att ge henne tiden och under hennes deppighet behandla hon mig lite som luft. Svårt! Tiden gick och jag lärde mig att hålla mig undan när hon var sjuk.För ett tag sedan gick hon in i en deppfas och hörde inte av sig knappt. Helgen kom och jag hörde inget alls,besökte henne på måndagen,det var underbart,hade sex,åt mat och myste även om jag såg/hörde/kände att hon va deppig. Hon ringde mig senare under veckan,även då lät hon nere och var kort och kall mot mig. Över helgen hörde jag inget,jag skicka sms och hon svara att hon var "okej". Hon ville dock prata om något,hon hade tänkt och jag erbjöd mig att åka till henne men det kunde vänta tyckte hon. Jag började grubbla.....och senare i veckan hade en kompis sett henne på en kontaktsida för singlar på nätet! Han visa mig sidan och korten hon lagt ut hade JAG tagit på henne. Jag blev jättearg och sa upp kontakten med henne,hon skicka 2 sms senare men jag råka radera dem då jag knappt visste vad jag gjorde. Någon annan som haft en bipolär partner? Vad fan ska jag göra nu!?

jag har själv levt med en tjej med psykoaffektiv sjukdom och det är deras tankar som kan röra till det för dem. Du bör inte ta åt dig det är sjukdomen som talar till dig inte hon när hon är i de perioderna du kan vara där när hon behöver dig MEN du måste tänka på dig själv med försök att förklara för henne att du vill vara ensam ett eller bara vän med henne kanske kan du försöker få kontakt med hennes läkare eller sjuksköterskan där ni tillsammans kan samtala om det då finns proffessionel hjälp närvarande med. hon kan bli sur och förbannad och skäller på dig när du föreslår det men pressa henne inte då blir det värre du kan även tala med hennes sjuksköterska om detta utan att hon får reda på det men sjuksköterskan kommer inte ta upp något personligt om henne för att hon har tystnadsplikt men om du beskriver vad du känner till henne så kan hon kanske föreslå det till din partner så kan det bli lättare för din partner att acceptera att du vill ha det samtalet.


Tack för svaret! Exet jobbar på psyk och hon är "högt uppsatt" och får skriva ut recept. Under vår tid har hon pekat ut ett flertal patienter på stan och även berättat om och namngivit några stycken+att hon har sin sjukdom utan medicinering.Tycker faktiskt det är skrämmande och tog därför beslutet att prata med hennes chef.Hade inget annat val,valde att inte anmäla till socialstyrelsen. Så visst är hon förbannad på mig men hellre det än att ev. felbehandla ungdomar.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons