Forum Sex & relationer


prostatit???

har haft en troligen prostatit o symtom är obehag, sveda specielt efter för vattenkastning på morgonen, irritation i urinrören, sveda efter utlösning och obehag strax under pungen, tror det heter perenium o där prostatan finns... har varit hos många läkare för vård men de verkar inte kunna gör nåt åt saken. Nån som haft liknande o kan nåt bra mot det, eller att man kan tipsa läkaren om? nån medicin? Senaste sa läkare att de är en svårbehandlad bakterie i prostatan men nån behandlig måste det finnas.. tack orolig..

Hej! Jag har liknande besvär från och till, just nu är det besvärligt. Jag har ont i ljumskarna och nedre delen av magen och övriga besvär som du beskriver. Var hos läkaren för några år seda men fick inget som hjälpte. Men jag fick Prednisolon för halsen i vintras och jag tyckte det hjälpte för det andra med, tills nu.


Hej! har haft känningar med prostatan i kanske 20 år, varit på undersökningar där de kännt med ett finger, men inga hittade fel. På morgon har det varit svårt att urinera, kommer stötvis, en tung känsla har känts under pungen och nedre delen av magen har ofta ömmat. Tog PSA-prov för två år sedan, var då 0,49, vilket påstods vara normalt. Har nu funderat länge på ett nytt prov, men ännu inte kommit till skott. Min arbetskamrat hade aldrig haft några symtom, men tog bort sin prostata eftersom han fått en allvarlig cancer.


Har haft problem med prostatit i 32 år. Dock de senaste 10-12 åren relativt ok. Behandla först med ciproxin så den aktiva fasen går bort. Jag har sedan använt naturmedicin (urindrivande) under de år jag varit ganska ok. Juniperus, santal alb samt echinasea alla metoplex från Scanfarma. Tas morgon och kväll. Lycka till.


Hej, Jag har haft prostatit i ett par år nu. Svenska sjukvården har tyvärr väldigt begränsade kunskaper om detta fenomen och inte riktigt förstått hur man angriper problemet, men kanske framförallt hur man tar reda på bakteriestatusen i prostatan. Ni har säkert också fått göra ett kissprov som jag fick göra? Och fått ett negativt svar = "inga bakterier". Jag valde att inte acceptera det här svaret jag fick, utan gick vidare till en expert inom området som tog PCR-test på mitt prostatasekret. Vilket innebär att han först utförde en prostatamassage för att trycka ut infekterat sekret och sen fick jag direkt efter detta kissa. Prostatasekretet samt urinet blev alltså analyserat. Mitt prov påvisade svamp i prostatan. Läkaren rekommenderade mig fortsatt prostatamassage i 7-10 dagar, eftersom den var i ganska dåligt skick. Jag ska nu försöka hitta en läkare som utför det här i närheten av mig och ta itu med svampinfektionen först och främst. Sedan återstår det att se om det är svampinfektionen som är roten till det onda eller om det är något annat som orsakar själva prostatit-symptomen (har andra symptom som kan kopplas samman med svampinfektionen i kroppen).


Hej tack alla för era svar. Som några av er har skrivit så har inte vården hjälp mkt med det här, däremot hade jag turen att en kompis till mig haft samma problem o han besökte en mkt bra läkare som skrev ut Bactrim Forte. Tidigare hade han fått ciproxin vilket gav honom mkt svåra hjärt besvär. Turen var oxå att han fick dubbeldosering så jag fick en behandling av bactrim. Det gjorde succe för alla symptomer var bort efter behandlingen. Detta kom tillbaka under vintern men inte i samma grad som förra gng. Kan vara nåt att se efter, problemet är nu att kan inte gå till läkare o be honom skriva ut medicinen åt mig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons