Forum Sex & relationer


Porrdilemma

Vill bara höra hur ni resonerar kring detta... Jag är gift sedan många år tillbaka med en underbar man och vi har barn. Jag anser att vi har ett bra förhållande där vi kan vara öppna och lita på varandra. När vi träffades för många år sedan var vi unga och ingen av oss hade haft någon sexuell erfarenhet, den vi har är med varandra. Jag visste då att han som ungkarl tittade en hel del på porr (i brist på annat?). Jag trodde hela tiden att han skulle sluta med det. Jag har försökt titta på porr tillsammans med honom men blir mest äcklad, tänder inte på det, tycker det är rått och oromantiskt, var finns kvinnornas orgasm? Jag har talat om att jag inte gillar att han kollar på porr flertalet ggr men kommer alltid på honom att han smyger med detta, hittar gömda p-filmer, tidningar, dvd:n och sedan bredbandsuppkopplingen massor av poss på datorn. Han har minskat ner detta avsevärt men kollar då och då. Jag förstår inte varför. Han säger att han älskar mig och vi har ett bra sexliv tillsammans. Jag känner mig kluven. Hur ska jag hantera detta? Jag älskar ju honom och vill leva kvar hos honom. Tacksam för svar!

Hej, Vet inte hur många gånger jag mött på vänner, bekanta mm med samma "dilemma" som du verkar ha. Att killar och tjejer tittar på/läser porr betyder absolut inte att han/hon tycker sämre om sin partner, eller inte kan njuta tillsammans med honom/henne. Försök se det som ett komplement till en spännande sexuell vardag där varje liten bit har sin funktion. Om din partner sedan fortsätter med porr även om du bett honom så tror jag att det är en annan sak ni bör diskutera. Han kanske ska hålla det för sig själv (som han verkar göra nu) och du kanske inte ska be honom låta bli heller? Lycka till och sätt er ner och prata igenom det hela - det är mitt tips.


Tack för ditt svar! Mitt dilemma består mycket i just det faktum som du nämner, att ha porr som ett komplement. Men jag tycker mig inte sakna komplement, varför gör han det då??


Du tar det personligt helt i onödan. Att han kollar på porr har inget med dig att göra. Jag och min sambo kollar ofta på porr tillsammans och även var för sig när andan faller på. Men bara för att jag kikar på porr ibland betyder inte det att jag inte älskar eller tänder på min sambo och vice verca. Det är en upphetsande grej som jag skulle tycka var jobbigt om min sambo tog ifrån mig.


Tack för ditt svar. Jag får försöka se det på det sättet som du beskriver... jobbar på det :)


Svårt att svara på i specifika fall... Bästa är om ni som sagt på ett sunt sätt kan prata om det. Be honom förklara för dig hans syn på porr och vad det är med själva porren som tänder honom. Kanske kan ni antingen hitta ett gemensamt intresse där eller så får ni helt enkelt acceptera att ni har olika åsikter i frågan. Som jag skrev i mitt förra inlägg så behöver utnyttjande av porr absolut inte betyda att man tycker sämre om sin partner, tom tvärtom!!


Detta handlar ju inte om dej. Det är väl egentligen samma sak som när en tjej onanerar själv. Man vill inte ha någon annan partner, man vill bara ha det skönt för sej själv.Fantisera. Och det är väl fantasier allt handlar om. Sen som sagt så finns det ju bruk o missbruk vad det gäller det mesta. Så länge han inte går ut o gör något så skulle jag tyckt det va ok..så länge han skötte det så ja slapp se det .


Tror din partner behöver hjälp. Kanske har hon utsatts för sexuella övergrepp?? Hennes förhållande till sin egen- och din kropp och hela sexualiteten tyder på att det finns stora blockeringar av något slag. Hjälp finns att få!


Hej! Tycker du ska berätta för honom att du känner dig kränkt av hans porrtittande! I en relation är det viktigt att respektera varandras värderingar och åsikter. Om du inte vill att han ska titta på porr för att du känner dig kränkt så måste han respektera detta. Porren kan onekligen vara viktigare än hans förhållande med dig eller hur? Känner ingen som har valt porren framför sitt förhållande. Blir du sårad så borde han verkligen sluta titta på porr tycker jag. Är dålig stil annars.


Men i detta fallet så känner sig myy om jag förstår det rätt väldigt kränkt av sin sambos porrtittande. Tycker det är viktigare att relationen fungerar än att man väljer porren framför sin partners välbefinnande.


Min förra kille och sambo/far till mina barn tittade väldigt mycket på porr också.. Jag tog upp det massor med gånger, man mådde ju dåligt, jag tänder inte på sånt och när man var nyförlöst hur fin kände man sig då när han satt vid datorn...? Tyvärr gick det så långt att vi till slut delade på oss, av många andra enledningar men just porrtittandet skyllde han på sin ångest som han sen visade sig ha... han hade psykiska probem, ångest, alkoholproblem m.m. och han tog till porr för att komma bort från verkligeheten.. jag vet inte om din man har några sociala problem eller annat men det kanske bottnar i något annat som han kanske inte berättat för dig? Vi hade varit tillsammans och bott ihop flera år och hade två barn och han fick mig att tro att han bara inte ville följa med o handla el gå på bröllop osv när han eg hade social fobi... hoppas du förstår hur jag menar, jag gör en väldigt lång historia kort här. Lycka till


Jag tror ni behöver mer tid tillsammans, och att göra mera roliga saker ihop.Och så behöver han ha mera sex med dig, då kollar han inte på så mycket porr på datorn.Inte ensam ivarje fall!. Det är nog stunderna med dig han saknar.


Att vara ärliga och öppna mor varandra är A och O i ett förhållande, kryddar man det dessutom med total respekt för varandra man utan pekpinnar får vara sig själv då har man kommit en bra bit på vägen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons