Forum Sex & relationer


Min man har dåligt minne

Jag känner mig väldigt arg på min man. Han har dåligt minne, men han upplever det själv inte som något problem, vilket jag gör. Det innebär att jag måste komma ihåg det mesta som rör familjen och se till att det blir ordnat. Vi har bestämt att en gång i veckan ha "familjeråd" där vi bestämmer vad som ska göras den kommande veckan, detta för att se till att saker och ting blir gjorda. Han säger att det är bra, men han tar inte listan speciellt allvarligt. När en vecka gått kan han säga "Vad var det som stod på listan för den här veckan?" Han har inte ens tittat på den under veckan. Om något inte blivit gjort för han över det till nästakommande vecka. Han kommer inte heller ihåg att vi ska ha möte. Jag blir arg, sur och besviken. Jag vill inte vara en mamma som påminner om vad han ska göra. Ibland blir han irriterad om jag påminner eftersom han tycker arbetsuppgifterna är jobbiga att genomföra. Ofta skriver jag en lista för mig själv och ser till att fullfölja den. Det känns som att jag måste ta alla beslut. Varför kan han aldrig komma och säga "Ska vi fundera över det här med dopet. När ska vi döpa och vilka ska vi bjuda in?" Finns det fler på detta forum i min situation? Hur hanterar ni det?

Detta liknar min situation för ca 10 år sen. Undrar om din man är snarkare, med andningsuppehåll, kanske med sömnapné. Då dessa människor alltid är trötta, slöa, icke närvarande i nuet. För så hade min man det under många år tills han blev opererad, sen har han fått bättre minne och har varit mera aktiv i olika beslut, och arbeten. Han var förut alltid trött, somnade vid middag, somnade vid bilkörning, han var med andra ord en fara. Tills han blev opererad. Om din man är snarkare med andningsuppehåll, så bör han söka hjälp på ett sömnlab eller likn.. för med sömnapné förstör man närminnet, hjärtat, och livslängden. Hälsning.


Här är det tvärtom..o jag vet att omgivningen upplever det som frustrerande och jobbigt presis som du gör. Varför jag skriver i din tråd är för att det kan vara bra om du får din man att förstå att det är som det är..och att man kan ha enkla lösningar eller små "verktyg" i vardagen som gör att saker funkar ändå..men då måste han själv ha viljan för att det ska fungera.. Ibland kan man ärligt talat "smita undan" lite o skylla på att man inte kommer ihåg oxå..för att det är bekvämt. Han vet ju att er lista från familjerådet existerar så kanske lite olater någonstans med o att inte ta situationen på allvar.. Jag kan själv bli irriterad för att folk påminner mej eller påpekar..kanske mest när jag känner att dom gör det i ren frustration..men kommer du inte ihåg..eller vet du inte vart du har lagt den nu igen.. Men givet att det blir irriterat för kanske sambon om jag har glömt av något som är relativt självklart...det går säkerligen ett par timmar i månaden här hemma till just den saken att leta reda på eller fundera på vart saker är eller vad som jag har glömt bort som var viktigt ...han känner nog som du gör att han är min förälder emellanåt. Samtidigt så har vi ett system här hemma som bygger på dels att jag skriver upp tider..(vilket jag gör överallt på lappar o så vidare..sen totalt kaos..helst skrivet i koder dessutom som inte ens jag begriper sen själv) men att jag talar om för min sambo att då o då ska jag vara där..Han hintar mej om att du idag ska du osv...eller tar upp det dagen innan..om han inte gör det så glömmer jag av för det mesta. Sen är det heller inte fel med en stor almanacka på väggen där man skriver upp saker..så svårt är det inte att titta på den ..faktiskt...En sådan enkel lösning är helt suverän. Jag kan inte lägga över allt ansvar på min omgivning på att dom ska finnas där för att påminna mej om saker konstant eller se till att saker blir gjorda. Dåligt minne kan ha många orsaker..jag har det iom min ADHD men det går faktiskt att göra vardagen lättare om man själv tar det på allvar o inser att man har svårt att komma ihåg o hålla en viss struktur..som t.e.x. finns det en lista så betar man av sakerna på den...Man måste kunna se själv att man glömmer bort att man har åtagit sej ett ansvar att se till saker. Det kan inte någon annan göra åt en.. Innan så är det svårt att komma till rätta med problemen. Men det vore bra för er båda om ni fick veta varför han har dåligt minne och vilken orsak som ligger till grund.. För det är inte bara dåligt minne det gäller verkar det som utan även en viss ovilja att komma ihåg en del saker för att det kan vara lite jobbigt att genomföra dom. Lycka till o hoppas att du får några bra svar :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons