Forum Sex & relationer


Min fästman har låg sexlust och det gör mig lite tokig.

Jag och min fästman har känt varan i 10 år, vart tillsammans 5 av dem åren och har för övrigt en väldigt stark relation. Men vi har på senaste tiden inte haft det så bra när det kommer till sex biten. Vi har sex men enligt mig på tok för sällan, i alla fall i perioder. Och nu är det en sådan period. Det har gått 11 veckor sen senast när det i vanliga fall är 1-2 gånger var till varannan vecka.
Det senaste året har vart ett helvete för mig på många olika sätt, dödsfall i familjen, diagnos relaterad depression och osämja mellan nära familjemedlemmar, sjukskrivning för ett brutet ben och andra otrevligheter. Och det är klart att han också påvärkats av allt detta negativt så jag förstår att sexlusten inte är på topp och att han är trött efter jobb och alla hushålls sysslor jag inte kunnat ta med mitt brutna ben. Och jag visar verkligen den uppskattningen för honom så mycket jag kan.
Jag vill inte pressa honom egentligen men jag kommer till en punkt då och då där jag är så frustrerad kroppsligt och psykiskt att jag konfronterar honom. Tyvärr blir det oftast osmidigt eftersom att jag är frustrerad och blir känslosam. Det innebär att han får dåligt samvete eftersom att hans lust är så låg och jag får dåligt samvete för att jag lägger en börda på honom. Och här om dagen var jag så kroppsligt frustrerad att jag rakt ut frågade honom om han ville ha sex, med en positiv inställning till att om han säger nej så är inte det hela världen och om han säger ja så är det AWESOME. Vilket är ganska stort för mig eftersom att jag gärna över analyserar och tar det lite för personligt i vanliga fall. Han sa nej och att han var tvungen att gå och lägga sig för att komma upp till jobb dagen efter. Då sa jag okay, men jag är väldigt frustrerad kroppsligt så jag tänker göra något åt det själv (onani är inget som är tabu mellan oss så just den delen har han aldrig tagit illa upp för förut). Och när jag jag ska ta mig in i sovrummet ser jag på honom att något är fel. Jag frågar honom och han säger att han inte vet vad det är, men han får någon typ av skuld och ångest känsla så fort jag frågar nuförtiden.
Jag misstänker att frågan "vill du ha sex?" blivit till viss del ångest förknippad med tanke på omständigheterna för han uttryckte att det inte var prestationsångest eftersom att han vet att han kan prestera, vilket han kan, väldigt bra dessutom.När vi väl har sex så är det fantastiskt, han vet vad han gör. Men det är mycket tassande kring varan innan man kommer dit känns det som.
Så är det någon som har tips på hur man "avdramatiserar" frågan om sex så snälla skriv.
Vill verkligen inte bara lämna det som det är och hoppas på att det löser sig själv för det funkar inte.
Så..Snälla.. Hjälp?

Jag tagit intiativet majoritetén av gångerna tyvärr. Typ lockat in honom i duschen och så. sist jag testade med sexiga underkläder var han för trött. Men tipsen är bra. Jag vill ju faktiskt ta fram stay-upsen oftare.
Jag ska verkligen inte tjata mer. Det har ju inte vart meningen att det ska låta som tjat från början heller, men frustrationen har ju bubblat över ibland. Jag jobbar på att behärska det och det går framåt i alla fall.
Jag misstänker att det kan vara något medicinskt inblandat också. Han kanske har fått ökade östrogenvärden eller något sådant. Han har även gått på antideprissiva ett par och men fick sluta på dem tvärt eftersom att läkren vägra skriva ut nya recept. Sexlusten har vart från och till innan han slutade på medicinerna också, men det blev faktiskt lite sämre efter.
Känns dock lite pinsamt att be honom gå till en läkare för att kolla hormonvärden. :-/
Men tack för tipsen Radar. Tar gärna emot fler.
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons