Forum Sex & relationer


Intimkirurgi

Visste inte riktigt i vilken forumdel jag skulle posta mitt bekymmer, hoppas ni har överseende med det.
Jag är en kvinna runt 25 som har problem med mina inre blygdläppar. De är väldigt stora och hänger utanför de yttre. Jag har besökt läkare och gynekologer (landstinget) för konsultation. Dessa har, mycket nonchalant och otrevligt skall tilläggas, hävdat att de förvisso är väldigt stora (ganska många centimeter), men att det är normalt att människor ser olika ut och att de inte vill bekosta kosmetiska ingrepp. Därför har de inte skickat mig vidare för operation.
Att alla ser olika ut är något jag accepterat sedan länge. När jag var i yngre tonåren hade jag mycket komplex för utseendet på blygdisarna. Nu när jag blivit lite äldre, och efter flera år i en mycket tillfredsställande relation med en man, har jag längre inget problem med hur de ser ut. Det jag däremot finner bekymmersamt är att de skapar stora problem för mig i vardagen. Jag har fått sluta rida och löpträna vilket varit viktigt för mitt välbefinnande, har problem med att cykla, jag kan inte använda jeans eller byxor som är det minsta tighta, blygdläpparna hamnar ofta utanför trosan och skapar obehag osv. Jag smörjer ständigt med (givetvis parfymfria) krämer och oljor, men åker regelbundet på skav, sår och svullnader som svider rejält och det tar flera dagar innan det läker. De hamnar i vägen vid samlag och svullnar lätt upp och blir irriterade. Detta har pågått i tio års tid!Är min sista utväg att boka en tid hos en privat plastikkirurg? Det kostar mycket och det känns märkligt att behöva göra när mitt problem inte är estetiskt/kosmetiskt/mentalt grundat. Jag är givetvis medveten om riskerna och har egentligen moraliska tvivel kring den här typen av korrigeringar, men jag känner att jag efter många års bekymmer inte längre har någon utväg, inget tycks hjälpa.Finns det någon här som har egna erfarenheter? Eller bara råd kring hur jag kan gå tillväga? 

Jag förstår dit bekymmer mkt väl eftersom jag har haft det själv samma. Jag tänker med göra det ingreppet. Vet inget om kostnader men det är värt vad än det kostar för att få slut på det fysiska o psykiska lidandet

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons