Forum Sex & relationer


Borde jag testa mig?

Borde jag testa mig? Så som läget är så träffade jag idag en äldre man, för att för första gången prova hur det skulle vara att busa med en kille. Jag hade gjort klart att jag bara va intresser av att runka av honom, inget mer. Men eftersom jag tillhör Europas topp 5 tillhörande hypokondriker så kan jag inte låta bli att oroa mig då följande inträffade: 1. Han försöker tungkyssa mig, vilket jag backar ifrån och inte bemöter. Men givetvis möts läpparna till viss del.. Dock ingen riktig kyss eller puss. 2. Han runkar av mig och innan jag vet ordet av så försöker han börja suga mig, men jag säger stopp när ungefär jag känner hans läppar kring mitt ollon och han avbryter.. Lite osäker på exakt tidpunkt när, man han hann aldrig börja suga och rispadee inte i vad jag kan minnas.. Så fort jag bad honom sluta så avbröt han. Min fråga är allts? Är jag i farozonen baserat på de två ovannämnda händelserna? Bör jag testa mig? Han uppgav sig vara frisk. Tack på förhand Hypokondriken.

Hej Wiktor! Antar att du är orolig över HIV? Att kyssas är ingen fara. Det enda du skulle kunna smittas av vid kyssar är munherpes (såvida ni inte har blödande sår i munnen). Jag tror inte heller att du kan ha blivit smittad av HIV vid det lilla oralsex som han försökte ge dig. Men vet du vad, oavsett vad riskerna kan tänkas vara, är det alltid bra att testa sig! Det skulle lugna dina nerver. Fast om ni träffades alldeles nyligen så syns nog inte en eventuellt HIV-smitta vid provtagning. Det måste gå några månader tror jag. Så skydda er nästa gång och gå och gör ett test om ett halvår eller så. Lycka till:-)


Tack för ditt snabba svar. Visst va det HIV, som jag hade i åtanke.. Det är skönt att höra det du säger överensstämmer med vad jag läst mig till. bla. detta på (www.bms.se) "Även vid oralsex kan smittöverföring ske. Detta gäller smitta från könsorgan till munslemhinna medan risken för smittöverföring den omvända vägen förefaller vara obetydlig. " Även på www.thebody.com går att läsa att chansen är minimal och att inget fall har kunnats spårats genom att något mottagit oralsex.. Förövrigt finns det mkt läsvärt på thebody som drivs av läkare som själv har HIV/Aids. Testa kan man absolut göra endå, dock vet jag att jag sen tidigare inte har varit i farozonen.. Tydligen ska han som jag ha träffat jobbat med info om just HIV tidigare också.. Men man lär sig av "sina" misstag och kommer tänka efter inför en eventuell nästa gång.


Skönt att jag kunde hjälpa dig lite grann:) Jag är själv rätt påläst om riskerna eftersom jag ganska nyligen utsatte mig själv för dem genom att ha oskyddat sex med någon jag precis hade träffat. Och då gjorde vi betydligt mer än vad ni gjorde. Jag testade mig för första gången i mitt liv ett par månader efter det och allt var lugnt. Nu har vi varit ett par i snart ett år:) Bra att du har sökt information på nätet. Mitt tips är att även gå till ungdomsmottagningen (ser att du är 20 om du har fyllt i rätt ålder) och antingen prata med någon där eller hämta broschyrer. Man kan aldrig skaffa sig för mycket kunskaper, särskilt inte om viktiga saker som sin egen hälsa. Ett sista råd till dig är att inte lita för mycket på att personen du träffat är "okej" bara för att han säger att han har arbetat med HIV-upplysning. Se till att ha känt honom ett bra tag och att ni har testat er tillsammans innan ni utsätter er för samma risker som jag gjorde. Nu gick det ju bra för mig, men jag inser nu i efterhand att det var blåögt av mig att lita så blint på honom när han sa att han var oskuld. Var rädd om dig!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons