Ny app ska uppmuntra RA-patienter till fysisk aktivitet

Applikationen tRAppen ska hjälpa patienter med RA, reumatoid artrit, att vara mer fysiskt aktiva i vardagen. En teststudie har visat goda resultat.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-04-04
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons

I forskningsprojektet deltog medlemmar från Reumatikerförbundet i syfte att testa den beteendeinriktade webbtjänsten för egenvård av fysisk aktivitet vid ledgångsreumatism.

– Det är unikt att vårdprofessionen i samspel med patienter och forskare tar fram digitala tjänster på det sättet vi gjort. Vi kan vänta oss fler sådana initiativ framöver, säger Åsa Revenäs, doktor i medicinsk vetenskap vid Karolinska Institutet.

Framgångsrikt resultat

Två tredjedelar av testarna uppgav att de tänkte fortsätta att träna med hjälp av appen.

Annons
Annons

– Alla som använde tRAppen rapporterade också att de ville rekommendera den till andra. Det är egentligen det högsta berömmet vi kan få, särskilt som tRAppen är den första i sitt slag, säger Åsa Revenäs.

Tanken är att så snart som möjligt göra appen tillgänglig för alla patienter med reumatoid artrit.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons