Fråga doktorn

Fråga   Reumatism

Fråga: Symptom vid reumatism

Hej, Sedan en tid tillbaka har jag fått ont i mina leder (knäna, händer, axlar) och en konstig smärta (ihålande) i rumpmusklerna, särskilt på natten. När jag drabbades av en svår ögoninflammation och fick uppsöka ögonakuten och läkaren där frågade om jag hade problem med mina leder ( hade en inflammation som är typiska för de som har reumatiska problem), så forskade jag lite på nätet och fick träff på en sjukdom som heter "Bechterews sjukdom", som har de typiska symptom jag har. Jag har inte sökt hjälp för det här, då symptomen inte är så svåra, men det verkar gå i skov. Lite råd på det? Tacksam!! /En som undrar

Svar:

På din beskrivning skulle det kunna röra sig om AS eller annan typ av inflammatorisk ryggsjukdom. Jag tycker du ska vända dig till din primärvårdsläkare för att få en ordentlig undersökning och om din ryggsmärtor är besvärliga en ryggintresserad sjukgymnast för att få lämpliga träningsråd.

Läs mer om symptom vid reumatism »Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons