Fråga doktorn

Fråga   Reumatism

Ont i leder o obehag vid beröring...

Hej jag är 31 år gammal och har i flera år haft ont i mina leder av och till, fingrarna och knäna mest men någon gång även tårna. Det är mest vid ostadigt väder jag känner av det. när jag har ont i knäna känns det som om något tar emot eller skaver när jag går och det är som om jag inte klarar av min egen vikt för att knäna tyngs ned, det känns också som om skuldror och axlar lätt "trycks ihop" t ex när jag skall sova kan jag inte ligga på sidan för då gör det ont o det känns som om axlar o skuldror trycks ihop och jag vaknar ofta med värk i dem o de knakar o det kan hålla i sig en hel dag. Känner även obehag vid lätt beröring på huden. Jag är 165 lång och väger ca 65 kg. Kan allt detta kan ha något samband? Vad kan det vara?

Svar:

Bästa frågeställare!

Din beskrivning gör inte att jag kan ge någon diagnos eller förslag på någon sjukdom som kan ha drabbat Dig. Jag föreslår att Du avvaktar under en period.

Många gånger i livet händer det att man får kroppsliga symptom som gör att man misstänker att man blivit sjuk på något sätt. Dessa symptom brukar vanligtvis försvinna av sig själv.

Om symptomen finns kvar efter tre månader eller om något ytterligare tillstöter bör Du ta kontakt med Din husläkare för en initial utredning.

Med vänlig hälsning

Ulla Lindqvist överläkare, reumatolog.

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons