Fråga doktorn

Fråga   Reumatism

Kan stafylokocker orsaka reumatism?

Hej! Jag vet inte om ni känner till begreppet Meta-Medicin men det är stort i Tyskland. Teorin (som är 100% bevisad) säger att traumatiska händelser sätter spår i hjärnan på oss. Vi vet ju att detta är sant för depression redan. Dessa spåren sätter sig på olika ställen i hjärnan beroende på om man är man/kvinna, höger/vänsterhänt. Det sprider sig till organet som hör till den platsen i hjärnan som blev "ärrad". I fallet reumatism verkar det som att medans den traumatiska faktorn fortfarande är aktiv bryts vävnad ned men så fort man kommit över det traumatiska börjar vävnaden byggas upp igen. Tydligen på så vis att stafylikocker sätter sig i hålrum på den nedbrutna vävnaden och fyller den med "granulating callus forming tissue." Jag kunde inte översätta det där sista, det är taget från http://germannewmedicine.ca/documents/SUB_fourthlaw.html och http://germannewmedicine.ca/documents/SUB_fifthlaw.html
Min fråga är nu: Finns det stafylokocker i vävnaden vid reumatism? Och kan det spela in på varför kroppen angriper vävnaden?

Svar:

Tack för frågan
Ett enkelt svar på din fråga är: nej det har inte påvisats stafylokocker vid ledgångsreumatism.

Under lång tid har man funderat kring bakterier och ledgångsreumatism och under början och mitten av 1900-talet ansåg många att orsaken till ledgångsreumatism var bakterier men det har inte gått att bevisa att så är fallet.

Vänliga hälsningar Esbjörn Larsson överläkare, reumatolog

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons