Hitta rätt stöd på din RA - resa

Hitta rätt stöd på din RA - resa

Oavsett om du nyligen har fått diagnosen reumatoid artrit (RA) eller har levt med ledgångsreumatism i många år, måste du se till att få ett stöd från dina vårdgivare som är anpassat just för dig.


Innehållet är framtaget av: Eli Lilly (ledgångsreumatism, ra)

Förberedelse är A och O och vår checklista kan hjälpa dig att planera inför nästa besök. En god förberedelse hjälper dig att samla dina tankar och säkerställa att du inte glömmer något i samtalet med din reumatolog. Du kan förbereda dig genom att besvara frågor om hur dina RA-symptom påverkar ditt dagliga liv, dina känslor och din eventuella oro.

Att leva med ledgangserumatism

“Jag mår bra!” 

Alla säger vi det, men stämmer det verkligen? Lever du som Jane, känner du igen dig?

Förbered ditt läkarbesök

I samtalet med din reumatolog är det viktigt att du är specifik. Om du har ont ska du beskriva hur ont det gör och visa var smärtan sitter eller vilka rörelser som förvärrar den. Beskriv eventuella symtom av din ledgångsreumatism som har förändrats sedan ditt sista besök. Försök att vara proaktiv och ta upp dina personliga mål och de aktiviteter du hoppas kunna återuppta med en effektiv behandling.

Kom ihåg att reumatoid artrit inte behöver innebära att du slutar leva eller göra upp nya planer. Även om symtomen kan vara smärtsamma och frustrerande kan du genom att ta vara på stödet från människor runt omkring återta kontrollen över ditt liv och lyckas.

RA är inte en kamp som någon måste klara på egen hand. Som medlem i en patientförening, såsom Reumatikerförbundet, får du tillgång till ett värdefullt nätverk samt råd och stöd kring din ledgångsreumatism.

På denna sida kan du läsa om hur du blir medlem i Reumatikerförbundet.

Reumatikerförbundets hemsida »

Checklista för ledgångsreumatism att ladda ned

Förbered dig inför ditt nästa läkarbesök genom att fylla i en checklista som hjälp inför samtalet med din reumatolog.

 Gör din röst hörd – berätta för din omgivning hur du mår.

www.rosteromra.se »

 PP-LR-SE-0112/11.2018


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons