Forum Reumatism


Värk

Någon som har några bra exempel på värktabletter för svår värk i axlarna. Alvedon forte hjälper inte, inte heller Mobic.

Hej Även jag har svår värk, mest axlar och nacke. Som ren värktablett tycker jag att Dexofen 50 mg är bra, men då ska man vara väldigt försiktig med alkohol. Men det är det enda som hjälper mig när min värk är som värst.


Jag har artros men vet att RA också får effekt av min nya medicin. Jag har skippat alla värktabletter och klarar mig nu med Fortodol från Hälsokost(gurkmeja - antiinflammatorisk effekt) och sen smörjer jag in de leder som värker med Hajkräm och Ledvärksolja från BioHerbs. Man får väl testa sig fram - inga biverkningar i alla fall - och magen mår jättebra.


värmekudde men det hjälper oftast tillfälligt


Maybeline har du någon diagnos eller bara ont i axlar/nacke? Det där Dexofen hjälper det o man tar en tablett tillfälligt när man har som ondast? jag har tidigare tagit tradolan, Tramadol, Somadril, mm mot den värken men detta har inte hjälpt, jag har bara fått biverkningar. Tradolan hjälpte första gången jag tog det men inte sen. Mvh Helen


orudis retard hjälpte mig


Hej, jag tror att man ska passa sig lite för tabletter som tramadol, somadril och dexofen. Har man väldigt svår värk är det klart man ska ta sin dexofen eftersom den är ordinerad. Men man ska nog inte medicinera så mycket själv med så pass "tunga" värkmediciner. Alvedon och ipren jag inte heller haft effekt av så jag fick senast Pronaxen utskrivna. Dom sitter inte i så länge men har effekt en kortare stund upplever jag. Jag har fått för mig om att den inte är en så stark/tung medicin. Sen har jag hört positivt om Fortodol (hälsokost) som "imo" också nämnt. Den ska jag börja med själv tror jag!


Fil_mag skrev: Självklart ska man inte ta mer mediciner än man behöver. Somadril har jag ingen erfarenhet av men väl av både Tramadol och Dexofen. Båda dessa är endast smärtstillande, hjälper alltså bara för stunden. Är det frågan om inflammation bör man välja Voltaren eller liknande. I så fall är det viktigt att man tar dessa regelbundet under några veckors tid. Man ska dock aldrig exprimentera inte på egen hand. Förr ansåg jag att man skulle ta så lite piller som möjligt, i dag har jag fått lov att ändra mig. Man får välja mellan pest och kolera. Har valt att försöka medicinera mig till ett relativt smärtfritt liv och det innebär oftast både mer och starkare preparat än Tramadol och Dexofen. Jag har ibland tacksamt tagit emot både Oxicontin och Ketogan. (Har inget dåligt samvete för det) Mest tacksam är jag över att jag numera får de dyra biologiska medicinerna.


Självklart ska man ta de preparat nöden kräver så att säga. Och tur att de finns. Mitt "OBS" angående smärtstillande rörde nog gamla tankar på en bekant som för många år sedan hamnade i tablettmisssbruk. Det var väl annorlunda för flera år sedan då man skrev ut lite av varje. Klart ingen ska ha dåligt samvete för att man behöver smärtstillande tabletter! Man äter ju dem av en anledning. Det var bara av omtanke jag skrev så och kanske uttryckte mig diffust.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons