Forum Reumatism


Forumtråd: ????

hej! jag har lite funderingar angående min egen diagnos o så... tar historien från början, pappa har bechtrewes, några kotor är samanvuxna. Jag sökte hjälp för ont i ryggen först när jag gick i 6 an ( 12-13 år gammal) och fick sjukgymnastik, har därefter sökt lite nu o då... i 2 an på gymnasiet blev jag remiterad till reumatolog, (2006) vi gjorde röntgen och konstaterade förändringar, tog blodprov och symptomen stämmer, men ändå får jag ingen diagnos?! jag har nu tjatat som satan då arbetsförmedlingen vill att jag söker jobb som receptionist ( vilket säkert ni oxå förstår inte funkar ) om jag ite söker så kan jag bli av med ersättningen från soc ( är arbetslös utan rätt till ersättning). nu har jag fått ett papper ( intyg) där det står att jag har diagnosen sacroiliit, vad är nu detta? det enda som inte stämmer enligt honom är att jag är överrörlig i sidled, men en kompis som jag har säger att folk med reumatism lika gärna kan bli överrörliga eftersom ledband o sånt slits ut och blir slappare. så nu min fråga, stämmer det hon säger eller stämmer det som läkaren säger?? det känns som att han inte har så stor koll på läget i övrigt... så hjälp mig?! min rädsla är att arbetsförmedlingen kommer att börja tjafsa och att jag blir tvingad att söka dessa jobb ändå, och jag har jobbat som telefonförsäljare, och jag säger bara det... jag tar hellre livet av mig än att ha ett stillasittande jobb igen, i slutet kunde jag inte resa mig för att värma maten ens! där satt jag som ett jävla kolli och hade ont som satan!!! så snälla? borde jag byta läkare eller vad ska jag göra? vad är scroiliit?

Hej Kimmis Ska som novis försöka hjälpa dig efter bästa förmåga. Alla diagnoser som slutar på -it betyder inflammation. Undrar om inte din läkare menar sacro iliaca leden, de två lederna som vid ryggradens slut förenar korsbenet med tarmbenet på höger resp. vänster höftben. Vad jag kan få det till så har du inflammation vid dessa två leder. Givetvis här du rätt att få rätt diagnos, som du kan visa arbetsförmedlingen. Det finns något som heter arbetshandikapp, då har du rätt att söka arbeten med lättare arbetsuppgifter. Hoppas detta är till någon hjälp. Många kramar.


ok... men jag har ju inflamation i knän höfter hela ryggen och nacke oxå.. och axarna är på god väg med..... jaja tack iaf!


Såg att detta var en gammal tråd, men jag svarar ändå - du kan ha inflammation på flera ställen samtidigt. Och du kan även vara överrörlig trots att du har Bechterew. Denna överrörlighet kan göra att diagnosen är svårare att ställa. Men eftersom du har fått diagnosen Sacroilit så kan du vända dig till en remautolog och få en ordentlig utredning - det kan dock ta ganska lång tid att få tid där. Men du kan få en timmes långt besök. lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons