Forum Reumatism


Forumtråd: Ständigt ont

Hej! Jag är en ung tjej på snart 31 år. Jag har under senaste halvåret haft väldiga problem med mina knän som ibland sväller, blir stela och gör fruktansvärt ont nästan till den nivå att jag inte kan gå ibland. Mina fötter är ett ännu större problem...jag har ständig värk i mina fötter och leder där runt om. Det är värst på morgonen när ja vaknat och ska ställa mig då de känns som att fötterna mer eller mindre ska gå sönder om ja sätter ner fotsulan i golvet. Smärtan finns dock hela dagarna och verkar inte vilja avta alls. När jag går så avtar stelheten en stund men om ja sätter mig ner och vilar en stund så är ja tillbaka till morgonstadiet igen. Jag har även besvär med handlederna och framåt tummarna, har nu senaste tiden vart ganska ofta. Ja är i övrigt frisk, sover bra och äter normalt. Något tröttare än vanligt då de känns som ja blir tröttare i mina leder ju längre in på dagarna ja kommer. Har vart till doktor flertalet gånger för mina tidigare problem med ländrygg och knän men inte känt att dom tagit mig på allvar då jag är så ung. De här kan väl ändå inte vara normalt i min ålder? Vart ska jag vända mig för att verkligen få hjälp?

Hej!
Min man har reumatism och gjorde för en tid sedan en sk detox-kur av märket AlphaPlus.
Vitsen var att rena och få fart på kroppen och gå ner några kilo i vikt. Dessutom så utesluter man gluten i alla former samt alla typer av mjölkprodukter. När man sedan ska börja äta som vanligt så introducerar man ett livsmedel åt gången för att se om man är överkänslig. Min make började med turkisk yoghurt (som innehåller relativt lite laktos men mycket mjölkprotein). Lederna som skött sig bra under detoxkuren svullnade nu upp rejält, vilket gör att man kan misstänka en överkänslighet för mjölkprotein. När han återigen uteslöt mjölkproteinet så la sig ledsvullnaderna igen. Man kan vara överkänslig utan att vara allergisk och det är speciellt vanligt för de med ledbesvär att vara känsliga mot gluten och mjölkprotein. Googla gärna på det. Jag vill gärna tips om IFM-kliniken i Falun/Göteborg som  är väldigt kunniga.


Ledgångsreumatism? Googla mer info.
Jag har själv sjukdommen och det tog ett bra tag innan jag fick diagnosen. Det var via akuten jag fick komma till Reumatologen, för grundlig undersökning, som visade ledgångsreumatism.
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons