Forum Reumatism


Forumtråd: Ständig vandrande värk

Hej!
Jag har under ca 15år haft kraftig värk i kroppen som förflyttar sig.
Har diagnos PSA som jag medicinerar med salazopyrin.
Jag har även en axel som är opererad efter en cykelolycka.
Frågan är nu om jag kan ha något annat som ex fibromyalgi?
Var ska jag vända mig för att få en rättvis diagnos känner att min vårdcentral inte gör någon utredning,
Just nu och sedan två månader tillbaka har jag väldig smärta i ländrygg och ner i höger ben även smärtor i nacke och höger axel, fingerleder som helt plötsligt får knutor och är mycket smärtsamma, känner mig nedstämd och har svårt med sömn känner mig trött hela tiden.
Dessa symtom har jag och har haft från och till sedan 2000 efter cykelolyckan!
tacksam för svar
Ann-Charlott 48år

Är inte smärtor i ländryggen typiskt för PSA om jag kommer ihåg rätt? Vet inte om olyckan kan trigga PSA inflammationer då du troligtvis var inflammerad pga olyckan. Men en utredning bör du ju få, det är tyvärr vanligt att om man har en diagnos som har liknande symtom att allt hänvisas till diagnosen som liknar detta utan vidare utredning. Det bör ju också finns andra mediciner du kan prova. Fingrarna låter ju lite som artrit och inte fibro. Ta sömnmedicin för när det är som värst, det är ju viktigt att sova.


Enligt läkare är det inte PSA inflammationer då inte kortisonbehandling gjorde det bättre och sänkan är inte nämnvärt hög.
Är så trött på denna ständiga värk och känslan av att inte bli trodd!


Okej, låter som att du behöver utredas vidare. Kanske kan du söka till en reumatalog själv eller via vårdcentralen alternativt en smärtrehab beroende på var du bor.  Om du misstänker något som kan hittas i prover och du inte orkar köra det med vc finns tex Werlab som jag använder ibland så kan du ta det med en läkare sen. 


Jag känner igen mig otroligt mycket i dina symtom och får ingen hjälp av sjukvården.. Jag har dock ingen diagnos alls.

Min smärta är väldigt utbredd, nacke, axlar, rygg, händer, fötter och knän. Ibland är smärtan outhärdlig och jag är så matt och svag i kroppen att jag nästan inte orkar sitta eller stå. I perioder har jag även sticlningar/domningar i händer pch fötter. Mina besvär har också pågått i ca 15 år men har blivit betydligt mycket värre de senaste 2 åren.

Sitter lite i samma sits och vet inte var jag ska vända mig för att få hjälp då VC inte hjälper mig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons