Forum Reumatism


Smärtstillande medicin?

Hej, Har Bechterwe sedan 15 år tillbaka och har ont i Höft, rygg, nacke, käkar, bröstkorg, revben, hälsena och tummleder mm. Tar en Humira-spruta för detta varannan vecka, vilket fungerar skapligt. Utöver det tar jag värktabletter. Har gått igenom alla "lättare opioider" typ Tramadol, Dexofene mm. Tycker inga utav dessa har nämnvärd effekt på smärtan utan endast på välbefinnandet. Så länge man tar dom dvs. Har även ätit en "starkare" tablett, (oxycontin 10mg). Den hade väldigt bra effekt på värken. Faktist fantastiskt bra effekt. Men det var inget min doktor ville fortsätta skriva ut, utan fick gå tillbaka till dessa rellativt verkningslösa tabletter igen. Hur är det för er andra, vad får ni för eran värk och hur pass bra fungerar det?

Nja det där med vilan är ett av det problematiska. Jag kan helt enkelt inte vila längre, det går oftast så lite som två timmar från det jag somnat till det jag vaknar och måste upp och röra mig. Sen som småbarnsförälder är den korta vilan på soffan då och då näst intill utesluten. Jag tränar konternuerligt, mindre då värken försvårar det. Nu har jag utöver Humiran och Tryptizol fått ett plåster som heter Norspan som är ganska bra. Man slipper äta tabletter stup i ett, man byter det var 5 dag. Det funkar skapligt dagtid, men emot den där riktiga värken som kommer stötvis då och då och framförallt nattetid rår den inte på. Har precis gått igenom en smärtutredning där jag tillslut avböjde medicineringen, då jag tyckte den var för "kraftig". Det verkar inte finnas nått fungerande, men ändå inte i klassen "dödsknark".


Jag har gått på methatroxate i över ett år och jag sa till min läkare att jag inte ville gå på det mer eftersom vi, båda såg att det inte hade tillräkligt efekt och nu ska jag snart börja med biologiska läkemedel, det är inte så kul att ta sånt när mán är 16 men samtidigt måste man ju, om man vill må bra vilket är det viktigaste.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons