Forum Reumatism


Salazopyrin!!!

Hejsan!!! Jag är en kvinna på 59 år som för två år sedan fick diagnosen RA. Står nu på ett gäng mediciner däribland Salazopyrin, som jag nu har fått sluta med p.g.a. att jag har fått gallsten. Jag väntar nu på gallstensoperation och sen ska mina RA-mediciner mot vad jag förstår injektioner/dropp, vet ännu inte exakt vad det blir. Vad jag har förstått så är Salazopyrin lite vanskligt för magen, många tål den säkert, men jag gjorde det inte. Just nu så är det tufft, min RA spökar mer än vanligt p.g.a. att Salazopyrinen är borttagen och även MTX som skall tas bort före operation. Är lite nyfiken om det är någon här som har reagerat likadant på sin medicinering. matte60

Hej! Nedanstående inlägg hade jag på forumet för ca 1 månad sedan Jag mådde pyton Salazopyrinet inte så mycket i lågdos men så fort jag tog 4 tabletter om dagen så kom huvudvärken och magont Kände mig även tröttare Har slutat nu och är piggare men könner att lederna mår sämre har ju även provat MTX utan någon större framgång Dom ville sätta in de där dyrare varianterna Humira tex men jag är inte redo än /Siw Medlem Siren | 2009-03-14, 09:58 Hej! Har provst Methotrexate i drygt 3 år gick sen över till Metoject pga av illamående Det gick bättre injecerade det i ca 2 år men hade huvudvärk och mådde även illa av det efter något år Slutade med Metoject och var utan cellgifter ett tag Fick prova Salazopyrin i 3 månader men mina vita sjönl kraftigt och kände mig trött och med ständig molande huvudvärk Vill kunna sköta mitt jobb utan att känna sig ding i skallen Kände redan efter några dagar sen jag slutade med Salazopyrin hur lätt man kände sig i skallen och tröttheten försvann Ska på ny Reum kontroll och diskutera medicinering Finns det någon som har erfarenhet och kan ge råd om en bra medicinering


Hej! Mina biverkningar på den medicinen kom relativt snabbt, efter en vecka hade jag ständig migrän och ett omännskligt illamående. Ringde min läkare och berättade och hon tog bort medicinen direkt. Min läkare testade vidare och nu har jag en medicin som funkar men är inte idealisk. Måste dock säga att min diagnos blev senare efter allt testande av olika mediciner fibromyalgi. Äter nu Arcoxia.


konstigt att de ta bort MTX innan operation. har opererats flera gånger (planerat) och läkarna har inte tagit bort varken MTX eller TNF-alfahämmare, utan de har bara fortsatt läkemedelsordinationen som vanligt. inför en större operation så såg läkaren till att jag hade tagit TNF, relativt tätt inpå innan operationen.


Har ätit Salisyperin sedan 04, jag tar 4 tabletter om dagen men har inte märkt något av de biverkningar ni nämner. Haha, vet inte ens om de hjälper :) Men annars brukar det väl vara lever och njurar som säger ifrån på dem medicinen....men alla reagerar vi olika.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons