Forum Reumatism


Reaktiv artrit - hur länge ska det vara?

Efter salmonella i höstas fick jag reaktiv artrit i vä knä och tumbas, och hö handled och pekfingerbas. Inflammationen i knäet ledde till Bakercysta som sprack med blödning i benet som följd. Inflammationen i handleden har gett senskideinflammationer på båda sidor om lillfingersidan, och detta har i sin tur orsakat karpaltunnelsyndrom. Tar Diklofenak som håller det någorlunda i schack, utom smärtorna från karpaltunnelsyndromet. Alltsammans (utom den spruckna cystan) pågår fortfarande efter snart 6 månader, som jag hört ska vara "deadline" för de flesta fall av reaktiv artrit. Är det någon annan som också har/har haft långdragen reaktiv artrit, vad har ni gjort och vad tänker ni göra? Vill INTE ta biologiska läkemedel.

Jag har  haff samma utom cystan. Jag har ändrat min kost och kroppen läker sakta men säkert, det tar några år!
Jag hade även Borelia vilket förvärrade!
Det är mjölk, gluten o sojafri kost, som är alternativet!
Uteslut även glutenfri havre o vetestärkelse. Undvik e-ämnen och socker. Gluten finns i nästan alla färdiga produkter och även där man minst anar det, tex i lakrits! Länkar o böckerGluten-celiaki.blogspot.se Autismdiet.se
 
P.S. Alla inflammationshämmande piller dämpar smärta och förvärrar på sikt dina leder! Alvedon är det enda som inte skadar.
P.S.2 Jag behöver ingen operation för min karpaltunnelproblematik längre :)
Lycka till!


Hej Eva, tack för svaret! Jag tror också att särskilt gluten är dåligt för lederna så jag har redan börjat skära ner på det och kommit ganska långt. Soja har jag uteslutit tidigare. Men detta är inte grundorsaken till den reaktiva artriten, det är ju en autoimmun inflammatorisk reaktion på smittämnen från salmonella och liknande. Hur menar du att antiinflammatorisk medicin förvärrar lederna? Jag kan absolut inte vara utan det så länge det gör så här ont, jag har prövat att släppa dem flera gånger. Alvedon hjälper överhuvudtaget inte, tyvärr. Du skrev i ett annat inlägg att du tagit kortison i 25 (?) år, det var kanske mot något annat? Har du inte fått några biverkningar av det? Jag skulle gärna pröva kortison mot det här om jag inte var så rädd för biverkningarna.
Hälsningar
Ingrid


Hej igen Ingrid

Jo jag fick kortison mot Sarkoidos. Ät skiten eller dö, de var alternativen då. Kan inte säga vilka biverkningar som är av vad, då jag ätit ett lastbilsflak med bl a kortison, smärtlindrande, antibiotika, penicillin, massor m medicin mot magkatarr som egentligen var Morbus Crohn som är en autoimun sjukdom, betablockerare, migränmedicin, osv..... !!

Jag förstår verkligen att du inte kan sluta med smärtlindring bara så där! Men om du slutar med Mjölk!!! Se Gluten-celiaki.blogspot.com och Gluten, ta ett steg i taget, ge kroppen tid för självläkning, så kan du sakta men säkert få din hälsa tillbaka, med avtagande smärta och minskat pillerberoende!

Det finns oändligt många biverkningar av alla mediciner, ofta finns det biverkningar som är Exakt samma som de problem och sjukdomstillstånd du får dem utskrivna emot! Googla biverkningar av "NSAID"

Jag äter sen många år MSM, Glukosamin o för att hjälpa kroppen att ta upp dessa ämnen, C-vitamin. Allt i pulverform utan tillsatser och klister som används i pillertillverkning!

Mvh Eva


.... Inte .com Celiaki-blogspot.se !

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons