Forum Reumatism


Oregelbundna vandrande ledbesvär finger/tå

Hej undrar om någon känner igen sig i följande besvär? Har sedan snart 4 år haft ledbesvär i främst fingrar och tår. Lederna blir antingen inflamerade och svullna alternativt domnade med stickningar. I bägge fallen stela. Besvären varar i regel 3 dagar och flyttar sig sedan under natten för att dyka upp på ett nytt ställe men alltid fingrar och tår. Har börjat föra dagbok men det finns inget mönster utöver okonsekvens. (Enstaka tillfällen besvär i fot, hand eller armbåge men då ofta i anslutning till tidigare fysisk aktivitet.) Inte varit symptomfri någon dag under senaste halvåret. Behandlar med voltarensalva vilket kortar tiden för varje reaktion något. Har också fått lite allergiliknande reaktioner som går upp och ned på händer men detta verkar vara relaterat till känslighet för främst mat med starkta röda färgämnen. Har via vårdcentral/husläkare nu bollats runt mellan 8 läkare utan någon vettig diagnos. En kollega hade jobbat med någon med liknande besvär som enligt henne var en ovanlig reumatologisk sjukdom som främst drabbar män i medelåldern. Har bett om remiss till reumatolog/specialist men inget händer så nu söker jag privata alternativ och frågar också här. Har inte kunnat hitta liknande fråga tidigare. ND 40 år man, ingen reumatisk ärftlighet i släkten.

hej på dej blir nyfiken på om de tagit alla blod prover ra+sle +ms mm???för annars hade ja vatt dej hade ja sett till att de prover tages o om du kan bli remiterad rematolog de e ju specialister,,,ja har själv kämpat stridit i snart ett år mä ovanligt diffusa saker som liknar dina besvär hoppande aktivitet olika sen hinne muskel inflam otaliga sådan i perioder å de följde ej normala symptomer för ra,,,,o domningar fingrar de är oxå alltid iskalla mm mm de e ofta nerverna som ligger i kläm kallas ngt spec skratt k--tunnel nått hihi känns som blodflödet typ stryps ..just mot detta har ja nu fått en häst kur cortison hjälper ej de blir de operation i handlederna detta gör man åxå olika tester hos en arbets terapeft o röntgen ha de fint hoppas du snart får hjälp strid för din rätt de värsta mä besök hos läkare är ser man frisk ut ,,,tror dom knappt på en alls o de finns ju osynliga sjukdommar som just dessa ,,mvh mojan


Hej! Voltarensalva, är det något man kan köpa receptfritt? Min son 20 år har reumatism och ont i tår, fötter och händer. På fötterna har han allergiliknande utslag/flammighet t o m ibland öppna sårigheter.


Om Voltarengelen fungerar för dig så kan jag rekommendera naturmedel som jag numera använder i stället för Orudisgel (ung. samma effekt). Men den får man inte använda mer än 10 dagar och aldrig i solen. Jag fick stora utslag av den och skör hud på fotlederna (har artros i fötternas huvudleder). Du kan leta på www.biohebs.nu efter Hajkräm och Ledvärksolja. Den är ännu effektivare mot värken och ljuvlig för huden. Jag smörjer in där det värker 1-3 ggr/dagen och har nu börjat träna upp musklerna igen. När de blir starkare minskar ju värken också. Nu äter jag inga värktabletter längre. Magen blev förstörd av 15 års användning av Distalgesic (som är en Voltarenliknande värktablett) Lycka till! Du kan väl skriva om du prövar detta?


En kost som inte inflammerar dina leder är också bra. Nätboken www.primavi.se/maten.pdf är skriven an överläkare Jenny Reimers i Härnösand och kan förmodligen göra dina besvär en aning mindre.


Hej ND! Undrar om du fått någon hjälp/svar med dina problem. Känner nämligen precis igen mig i dina symptom. Har bara haft detta i någon vecka och har varit hos vårdcentralen och tagit blodprov, dock har jag inte fått något svar som i såna fall ska tyda på att det inte handlar om någon reumatism...men jag vet ju inte om de kollar allt. Jag är egenföretagare och jobbar mycket med händerna och sitter ner väldigt lite. Extra jobbigt att ha ont i händer och fötter med andra ord... Vore tacksam för svar!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons