Forum Reumatism


Forumtråd: Odiagnostiserad

hej! Jag har under de senaste 4 åren haft perioder med feber. Första 1,5 åren hade jag 39 grader i ca 3 veckor var 4:de månad, sedan blev uppehållet längre mellan episoderna. de börjar med att mina lymfkörtlar på halsen sväller och tar extremt ont, de är bara på halsen de sväller. Sen får jag stigande feber, torra ögon som ibland börjar rinna som bara den. Jag har inga andra förkylningssymptom och har emellan episoderna haft ca en förkylning per år som innan jag fick detta bekymmer.
Har har blivit utredd på öron näsa hals, där de opererat ut en lymfkörtel och tagit flera biopsier och datotomografier. Jag har varit på infektionskliniken och tagit benmärgsprover och lämnat avföring av alla sorter. Jag har testat lungerna på lungallergiska kliniken och nu är jag under reumatologen. Ingen stans hittar dom annat än att jag har högt crp och lite dåliga blodvärden och svullna körtlar och hög feber. Men ingen kan förklara varför. Har ätit antibiotika flera gånger vilket aldrig har funkat.
Jag har även psoriasis och problem med käken som brukar bli inflamerad. Annars är jag helt frisk och blir helt frisk mellan episoderna. Jag är utbildad idrottsfysiologi och jobbar med träning och hälsa så jag lever sunt, uppnår FYSS rekommendationer och ses som vältränad. 
 
Nu har jag episod av feber och svullna körtlar igen. Nån som känner igen detta? Har samma problem? Eller vet hur jag ska göra för att slippa detta? 

Hej!
Kontakta en näringsspecialist inom komplementärmedicin. Du kan ha näringsbrister som gör att du inte mår bra.
Har du kollat dina järndepåer när du har dåligt blodvärde? Det kan vara det som ligger bakom. Blodprovet heter S-ferritin och ger svar på hur stor järnreserv du har i kroppen. Låga järnreserver kan ge problem som infektionskänslighet och svårigheter för kroppen att reglera temperaturen (feber eller frossa) Man ska ligga på minst 70 mikrogram per liter för att ha tillräckliga järnreserver. Om ditt blodvärde är lågt är antagligen dina järnreserver helt tömda, för blodvärdet sjunker inte förrän förråden tömts.
Lycka till!
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons