Forum Reumatism


Forumtråd: Mediciner?

Hej! Finns det någon som kan hjälpa mig med information om mediciner för reumatism? Fick diagnosen i torsdags. Efter att ha läst om biverkningarna för dessa mediciner är jag livrädd för att börja med det. Vet ännu inte vilken sort som läkaren ska sätta in. Tacksam för alla svar, råd och tips.

Jag har ledgångsreumatism och tar medicinerna: Plaquenil, Methotrexat och Prednisolon. Tar även Tiparol när jag har väldigt mycket värk. Vanliga biverkningar är problem med magen, muntorrhet + att man blir trött, tyvärr så slipper man inte undan biverkningar men jag tar Omeprazol för att lindra magproblemen. Ser att det är ett tag sen du skrev inlägget så jag antar att du har börjat med dina mediciner men jag tänkte att jag skulle svara på din fråga. Ha det så bra som du kan med din värk!


Hej Anette! Tack för ditt svar!! Ja, jag har hunnit börja med medicin nu. Det blev Methotrexat. Dosen började med 4 tabl/vecka för att sedan ökas upp till 8 tabl/vecka. Tyvärr så fick jag förhöjda leverprover så jag får äta den lägsta dosen (4/vecka). Dessvärre så hjälper det inte så bra. På torsdag ska jag iväg till Karolinska igen så får jag se vad som händer på medicin fronten. Ha det bra!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons