Forum Reumatism


I väntan på undersökning

Hej! (Hade "Frågat experten" ifall den länken fungerat men den länken fungerar inte.) Har väntat på att få en tid hos en reumatalog i en bra massa månader nu (grymt lång kö tydligen) och undrar ifall det finns något jag kan göra medans jag väntar? Jag käkade ett par Voltaren om dagen här om veckan och det hjälpte lite, lite. Dock får man bara äta de 5 dagar i rad står det på paketet. Finns det något annat jag kan göra för att lindra? Någon receptfri medicin som också fungerar? Jag är bra frestad att fortsätta med Voltaren bara för att slippa smärtan. Hur pass farligt skulle det vara? Det är förresten troligtvis Psoriasis Artrit jag har då jag också har väldigt mycket psoriasis.

Jag åt Artrotec i 15 år innan magen pajade. Den är som Voltaren men löser sig först i tarmen, så den är lindrigare mot magsäcken. Var noga med att äta ordentligt innan du tar tabletterna. Nu har jag hittat naturpreparat som fungerar ännu bättre och känner att jag vänt "värkspiralen". Du kan kolla på min presentation och om du undrar om ngt mer kan du skriva ett meddelande till mig så ska jag svara.


I väntan på att jag själv skulle till reumatologen förra sommaren, så tog jag 1voltaren + 2 alvedon 4ggr/dag. Hjälpte skapligt! Hoppas att du snart får koma till en reumatolog! Kram Faster Mari


Hej igen, och tack massor för era svar. För att gardera mig spridde jag den här frågan på väldigt många ställen och har fått ihop ett någorlunda komplett svar. Voltaren kan tära väldigt bra på magen efter ett tag, men både Apotekets kundtjänst samt en reumatologspecialist och överläkare tycker att ifall jag känner att det hjälper skall jag fortsätta. Läkaren anser dessutom att jag skall se ifall jag kan få den starkare recept-versionen. Jag har fått ett brev från reumatalogen nu om att han ska på semester så jag får bita ihop ännu ett par månader. Fixar sig nu när jag inte behöver vara orolig för Voltarenen lika mycket dock.


Jag har ätit VoltarenT i snart tio år. 3x50mg/dygn (=lika med rek. maxdos). Som tur är så tål min mage dem. Voltaren är inflammationshämmande, vilket inte Panodil och Alvedon är. För mig är det viktigt att ta dem regelbundet och inte bara när jag har mer ont. Har försökt minska ner dosen flera gånger men efter några dagar så blossar inflammationerna upp. Voltaren är nog förhållandevis en ganska snäll medicin, så om det räcker och om du tål dom så ska du nog vara glad.


Har själv psoriasisartrit, gå in och läs på min profil, prova omega och antioxidanter, voltaren är inte bra för magen bittan


Det finns antiinflammatoriska naturläkemedel med gurkmeja eller ingefära i. jag har bytt ut mitt "voltarenpreparat" Artrotec mot Fortodol och sen smörjer jag de leder som värker med Hajkräm och Ledvärksolja från Bio herbs. De innehåller bl.a. Vitpil, Älgört och Hajleverolja som alla är antiinflammatoriska och värkstillande. Det fungerar för mig. Lycka till!


Ibumetin är väldigt bra, den är infalmmatonsdämpande och den hjälper mot värk!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons