Forum Reumatism


Hur gör jag?

Har sedan 25-årsålder haft problem med ryggen, jag har alltid haft tungt, fysiskt jobb, och efter ett svårt ryggskott 2000 konstaterades att jag har allvarliga, medfödda defekter, som förvärrats av jobbet. Har efter lång sjukskrivning kommit igång med jobb 3 timmar om dagen. I början på förra året märkte jag att jag blivit allt stelare i korsryggen, bytade samtidigt sjukgymnast, som med nya händer underökte mej. Misstankar om skadade diskar dök upp, jag har inte längre någon svank, och har en svullnad över kotorna i ländryggen. Smärtan har ökat dramatisk senaste året, sen oktober har jag tre gånger drabbats av smärtsamma inflammationer i höftleder och axelleder.Sjukgymnasten misstänker Bechterew, alla tecken finns där, efter varje inflammationsperiod har jag blivit stelare, och jag äter Tramadol mer än vad jag borde, dåliga dagar 4 om dan, "bra " dagar 3, sömnen existerar knappt, trots Tempurmadrass går det inte att ligga. Min benstyrka har avtagit, jag orkar inte längre som förut i min träning, misstanke om neurolgisk påverkan finns också. Min sjukgymnast har skickat brev till läkaren, med resultatet av sina undersökningar, och bett att jag ska få en röntgen på det hela, hon har aldrig upplevt en så stel rygg på en patient i min ålder. Men läkaren anser att vi ser ju tydligt vad symptomen pekar på, och ger mej Diklofenak, jag är orolig då jag ju märker att jag rör mej sämre och sämre, hur ska det sluta? Jag undrar om det finns nåt mer som kan göras som jag missar? Jag tränar 3 gånger i veckan hos sjukgymnasten, har gjort i 9 år, och får behandling 2 gånger i veckan. Kan jag göra mera själv?

För välbefinnandet och även för att få styrka utan att för den skull påfresta kroppen - vattengymnastik. Helt underbart och ger lisa både för kropp och själ. Men jag tyker du är enastående som du är så önskar dej bara lycka till. Kram


Tack för de rara orden, jag har testat vattengympa, men jag får av någon anledning kramp i fötterna efter ett tag, så det var inget för mej, men tack ändå för tipset! Det är väl bara att bita ihop och tänka att det finns värre saker att drabbas av, fast ibland är det tung.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons