Forum Reumatism


Hjälp jag fryser!

Hej! Jag har diagnosen fibromyalgi och har haft det i många år men jag har börjat frysa så himla mkt...eller jag har alltid gjort det men nu är det på ett annat sätt. Jag fryser i skelettet? Jag är orolig att det är något annat på G...fast det är lätt att skylla på fibron. Någon som har liknande känningar??? Kram Takida

Japp. Jag har haft fibro i 20 år och fryser som en galning in i märg och ben, men det är oftast vid varje gång som skoven sätter igång eller att värken blir värre än vanligt. Du ska få ett tips som brukar hjälpa för stunden. Har du badkar så sänk ner dig i varmt vatten ( om inte duschar du varmt och länge så kroppen blir varm). Ta på dig både raggsockor och extra varma kläder för att behålla värmen så länge det är möjligt. kramiz


Hej. Har själv kommit på att bada är bästa medicin för just denna sjuka frysning.Jag är en mycket aktiv tjej som är ofta ute.Men har varit deppig för att kroppen har strejkat.Vet ej varför.Väntar fortfarande på ev diagnos.


Jag har fibro/SLE och känner precis igen det du skriver. Förutom att duscha varmt är ett fantastiskt hjälpmedel en enkel värmefläkt på fötterna när du sitter i tv-soffan eller vid matbordet (jag har en under skrivbordet på jobbet också), och en värmemadrass som värmer upp sängen tills du ska lägga dig. Tyvärr är det ganska beroendeframkallande, har du en gång vant dig vid att inte frysa vill du aldrig slå av fläkten igen... -)


Samma här. Jag fryser in i benmärgen. Det enda som hjälper är varma bad eller duschar. har nu på mig Ylleunderställ, jeans, långärmad t-shirt och en hood. Över mig en fleecefilt och JAG FRYSER. Funderat mycket på varför men det kanske helt enkelt är fibron. Ibland blir jag dock lite varmare om jag äter mat, vilket gör att jag funderar på förbränningen?


Hej! Jag har haft samma problem. Har haft frysnigar så det "ilat" inne i kroppen (märgen) på ett märkligt och obehagligt sätt. Frossbrytningar utan feber. Varma duschar och vetevärmarare hjälpte för stunden. Men så fick jag reda på att jag hade brist på b-12, folsyra och magnesium. Efter behandling mot detta så försvann det. Jag vet dock ej vad som "botade" det hela. Sen om det var en tillfällighet vet jag inte heller, men jag känner på mig att mycket berodde på magesiumet..


Hej jag har också fibro sen 20 år tillbaks,fryser så man känner sig kall rakt igenom hela kroppen. Tänkte på din vitaminbrist, jag har ganska ofta en metallsmak i munnen är det nåt som nån annan har känt av


Oj vad intressant, finns det fler som fryser. Jag trodde att jag var inbillningssjuk och riskerar att göras till åtlöje.
Jag är en man 73 rök/spritfri och fullt frisk som aldrig varit känslig för någoting. För fem år sedan bytte man värmesystem från fjärrvärme till eget med termostater på varje element i lägenheterna. Efter finjusteringar i flera år blev temperaturen exakt 23 grader vilket låter bra, men jag fryser som en katt.
Jag bytte hjärtklaff förra året utan problem ,men jag fick flera olika stafylokocker i operationssåret som man inte lyckades få bort så efter ett år opererade  man bort infekterad vävnad som ersattes av frisk från ryggen. Nu är jag frisk men fryser än mer.
Jag har klagat hos Thorax och alla andra läkare som bara ruskar på axlarna.
Vad kan detta bero på och går det att bota utan att behöva bada varje dag.
Tack.


Jag har också fibromyalgi, kanske ca 20år tillbaks! Du/ni är inte ensam om att vara frusna! Men jag kan även bli jättevarm ibland! Sover alltid med fönstret på glänt!!
 


Kolla sköldkörtelvärden!!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons