Forum Reumatism


Forumtråd: Har ingen ork

Jag har haft besvär sedan -99, för två år sedan kom läkarna äntligen på vad det var. Tar Salazopyrin, kortison, arcoxia, d-vitamin, folacin och behephan. Jag vill träna men orkar inte, är helt slut efter jobbet. Försöker att inte stressa och försöker "ta det lugnt". Jag har en armbåge som sväller upp och ett knä som blir svullet och vätskefyllt. Nu börjar även humöret dala och jag känner mig ofta ordentligt nedstämd. Det går ut över familjen, min lilla son undrar ofta varför jag är så less... JAG VILL MÅ BÄTTRE men hur ska jag få det att vända?? Är det någon som har provat cellgifter? det är tydligen det nästa läkaren vill testa. Snälla hjälp mig att kunna känna att det finns hopp.

Hej medlem. Nu är det ju en tag sedan du skrev ditt inlägg men jag läste det nyss. Jag har Fibro o muskelreum. Har ätit kortison i 4 år o är nu nere på 6,5. För ett år sedan fick jag Methotrexate och jag kan lugna dig med att jag inte fått några biverkningar. Värken finns dock kvar likaså tröttheten. Vad är hönan o ägget? Jag äter Citodon 3 tabl per dag o då fungerar jag som en vanlig människa i vardagen. Nu SKA jag ha ut kortisonen. Lycka till. Anita


Hej, tack för svaret. Har precis börjat med metotab, tömde knät idag 60ml, och fick kortison. Hoppas på att kunna sluta med kortisontabletterna om nya medicinen fungerar. Någon som har erfarenhet av metotab? Hur lång tid tar det innan den börjar verka? Har börjat med 7,5mg per vecka.


Jag äter methotrexate i tablettform och det tog ca 2-3 månader innan förbättringen kom. Vet inte hur det är med dig, metotab är väl samma sak antar jag. Så då borde du ju märka förbättring vid det här laget...?


Nu är jag här igen. Började med Enbrel sprutor för 1 1/2 år sedan. De gjorde underverk, redan efter 4 veckor började jag känna mig piggare.

Men nu börjar orken tryta. Jag tar Methotrexate, Salazopyrin, enbrel, prednisolon, behepan, folacin och citodon när det behövs. 70 tabletter i veckan och ändå mår jag inte bra.

Det jag tycker är jobbigt förutom tröttheten är ganska självklart, värken. För mig så vandrar den mycket snabbare än tidigare. I förrgår hade jag värk i nacken som spred sig i på baksidan av huvudet. Igår var det vänster armbåge och idag båda knäna. Tidigare har värken suttit i flera dagar innan det började gå tillbaka. Det är skönt att den försvinner fort men jobbigt att den kommer tillbaka på olika ställen hela tiden. Men det värsta är tröttheten. 7-åriga sonen är på mig hela tiden, kan du låta lite gladare pappa. Är du trött idag pappa. Jag har så förskräckligt dåligt samvete..

Om jag är ledig en dag och sonen är i skolan och sambon på jobbet så kan jag ligga i soffan en hel dag. Och blir ännu tröttare av att bara ligga, men jag har ju ingen ork.

Finns det stödgrupper? Jag behöver hjälp och råd...

Det blev väldigt negativt det här, men behövde lätta på ventilen.


Du kan absolut inte äta 70 st.tabletter per vecka. Försök minska tablettätande så mycket som möjligt. Ät mycket frukt och grönsaker, drick mycket vätska /vatten går bra/ och motionera. Det är svårt men försök tänka positivt. Ät mörk choklad. Lycka till.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons