Forum Reumatism


Bäckenledsinflammation :(

Reumatism & Bechterew. Hej hopp! Tänkte kolla om någon känner igen sig i mitt besvär! Började i höstas få jätteont i mina ben, har inte kännt av sådan smärta någon gång i livet. Vet ej hur jag ska beskriva smärtan men ibland låste sig benen på mig, kunde inte ta ett steg pga smärta. Gick jag och lade mig i sängen så visste jag inte om jag skulle komma därifrån om jag tex skulle gå på toaletten. Det har varit rent ut sagt ett helvete! Var på akuten flertal gånger men de kunde inget göra, vad är det för land vi lever i? Det tog lång tid innan jag fick hjälp på reumatologen, där sa det att det berodde på att jag hade en inflammation i bäckenlederna. Fick börja äta Prednisolon(kortison) 10mg om dagen och blev som en ny människa :) Men min läkare ville inte att jag skulle fortsätta med detta, då kortison inte är bra för kroppen i längden. Så nu använder jag Humira samtidigt som jag har trappat ner på kortisonet. Problemet är att så fort jag minskar på kortisonet lite så känner jag att värken börjar komma tillbaka... Humiran verkar inte bita på mig...vilket inte alls känns bra :( Vill inte ha tillbaka den elaka smärtan igen, jag gör vad som helst för att slippa!!!! Är det någon som har haft eller har samma problem?? Skriv gärna en rad till mig isåfall :)) Ha det bra därute!! Sköt om er!!!!

Hej Jag känner igen vad du beskriver Bäckenlederna (SI-lederna) används mycket mer än man kan tro innan man får inflammation i dem. Det är också svårt att avlasta området. Jag har fått kortisonsprutor i SI-lederna ett flertal gånger. De har hjälpt mig mycket bra. Man ger sprutorna i genomlysning med en röntgen apparat för att se vad man gör. Det gör inte ondare än någon annan kortisonspruta. Det enda är att man måste vila efteråt för att inte kortisonet ska tryckas ur leden. Hoppas du kan få sprutor för som sagt, det hjälper till skillnad från allt annat jag provat.


Det enda tips jag kan ge är att testa med Voltaren/Diklofenak. Det är inflammationsdämpande. Ta 75 mg morgon/middag/kväll. Det är inte lika "skadligt" för kroppen som tillfört kortison (eftersom kroppen slutar producera eget kortison) Dock så är Voltaren/Diklofenak väldigt starkt för magen. Jag vet dock inte hur det fungerar tillsammans med Humira så kolla upp det först. Lycka till!


Hej! Brufen retard 800 mg två tabl på kvällen äter jag. Det hjälper hyfsat, framför allt mot generell stelhet, men också mot värken från bl a SI-lederna. Orudis ret fick jag höra var den bästa vid spondartrit, men den hjälpte då inte. Brufen är inte heller snäll mot magen. Du Struvan, hur fick du din diagnos? Jag menar när de ställde själva diagnosen, vad gick de på? Jag har haft besvär med mina leder sedan 17-årsåldern, är nu 32, problemen blev akuta för 6 år sedan. Mycket problem med ryggen och SI-lederna. Inget syns på röntgen och blodprover visar inget. Lederna är sällan särskilt svullna. En reumatolog sa Misstänkt spondartrit, men en annan sa inflammation pga överrörlighet fastän jag hade rörelseinskränkning i ryggraden! Reuma har skrivit ut mig och vill inte ta mig tillbaka och VC vågar inget göra. Jag har en depression och den skyller de på allihop. Har det varit så där besvärligt för er också att få en tydlig diagnos? Vad har ni för behandling? Jag äter Plaquenil, malariamedel. Den hjälper något. Och så Brufen då och ren smärtlindring som tiparol bl a. Fått upprepade kortisonsprutor i axlarna också.


Hej igen När man får kortisonsprutor direkt i lederna påverkar det inte kroppen som helhet. Kortisonet stannar i leden och verkar direkt på den inflammation som finns i den led man sprutat. Om man däremot äter kortisontabletter går kortisonet genom exempelvis levern och påverkar allt möjligt i kroppen. Av kortisonsprutor slutar inte heller kroppen att producera kortison. Har också provat Voltaren men magen vägrar även om det till viss del gjorde nytta. Tycker att inflammation i SI-lederna är det svåraste att stå ut med. För mig tog det ungefär två år innan jag fick en klar diagnos av min sjukdom. Jag har psoriasisartrit men hade på den tiden mycket lite hudpåverkan. Det fanns lite mellan skinkorna men ingen frågade om jag hade utslag mellan skinkorna!! Dessa två år var mycket jobbiga. Kände mig förvirrad av alla teorier, all misstänksamhet om att jag överdrev, alla doktorer som ansåg att dom visste hur jag mådde. När sedan diagnosen kom lättade klumpen i halsen. Inte så mycket för att jag behövde en diagnos men för att folk runt omkring mig som arbetsgivare, doktorer och bekanta behövde diagnosen för att förstå. Hoppas att någon kan hjälpa dig så att du kan ha mindre ont.


Jag känner igen problemet med att få en diagnos. Har kämpat tidigare för att få psoriasisdiagnos och ofta haft ont/ömt i lederna och senfästena då och då. Jag har flyttat till ny stad för ca 4-5 år sen och har en bra läkare nu så jag ska kämpa vidare på denna vårdcentral. Jag behöver diagnosen mest för psykets skull och för att få andra att förstå. Folk tror man är lat eller hypokondriker. Håller tummarna för alla som kämpar för diagnos/Nenne

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons